B. Johnsonas pasidžiaugė konservatorių pergale JK opozicinės Leiboristų partijos bastione | KaunoDiena.lt

B. JOHNSONAS PASIDŽIAUGĖ KONSERVATORIŲ PERGALE JK OPOZICINĖS LEIBORISTŲ PARTIJOS BASTIONE

Jungtinės Karalystės (JK) premjeras Borisas Johnsonas penktadienį džiaugėsi dėl preliminarių pirmųjų didesnių rinkimų po „Brexito“ ir pandemijos rezultatų, konservatoriams iškovojus pergalę opozicinės Leiboristų partijos bastione.

„Super Thursday“ vietos ir regioniniai rinkimai JK gali smarkiai pakeisti šalį, Škotijoje, kur taip pat vyko vietos parlamento rinkimai, už nepriklausomybę pasisakantiems politikams siekiant atsiskyrimo nuo JK.

Išsamūs rinkimų Škotijoje rezultatai turėtų būti paskelbti šeštadienį.

Preliminarūs penktadienio rezultatai Anglijoje rodo, kad valdančioji Konservatorių partija gerai pasirodė įvairiuose regionuose ir taip pat netikėtai iškovojo vietą JK parlamente, dėl kurios, atsistatydinus vienam parlamentarui, Leiboristų partijos bastione Hartlepule vyko rinkimai.

Hartlepulo apygardoje tradiciškai palaikomi leiboristai, o konservatoriai nėra laimėję nuo jos įkūrimo 1974 m.

„Kol kas tai labai paskatinantys rezultatai“, – žurnalistams sakė B. Johnsonas.

„Šie rinkimai rodo, jog žmonės nori partijos ir valdžios, kuri skirtų dėmesį žmonėms, įgyvendintų pokyčius“, – sakė premjeras šventinio vizito į Hartlepulą metu.

Naujai išrinkta torių parlamentarė Jill Mortimer savo pergalę pavadino „istorine“ ir apkaltino leiboristus per ilgai tinkamai neįvertinus savo rinkėjų.

Šių rinkimų rezultatai tęsia per praeitus rinkimus 2019 m. gruodį išryškėjusią tendenciją. Tąkart dominavo „Brexito“ klausimas ir konservatoriai sulaukė didelio palaikymo Leiboristų partijai palankioje „Raudonąja siena“ vadinamoje Šiaurės Anglijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS