B. Johnsonas prarado daugumą parlamente | KaunoDiena.lt

B. JOHNSONAS PRARADO DAUGUMĄ PARLAMENTE

  • 2

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas prarado daugumą Bendruomenių Rūmuose.

Konservatorių deputatas Philipas Lee antradienį perėjo į proeuropietiškų liberaldemokratų frakciją.

Ph. Lee valdančiąją frakciją paliko prieš lemiamą kovą parlamente dėl ginčytinų B. Johnsono „Brexito“ planų.

Savo žingsnį parlamentaras argumentavo B. Johnsono „Brexito“ politika. Tai esą nebuvo lengvas sprendimas, nes jis konservatorių partijos nariu buvo 27 metus. Ph. Lee priėjęs išvadą, kad daugiau nebegalįs tarnauti savo rinkėjams ir šaliai kaip konservatorių partijos atstovas, teigiama jo premjerui adresuotame laiške.

Tik kelias savaites premjero poste esantis B. Johnsonas su savo konservatoriais ir jų partnere Šiaurės Airijos DUP partija pastaruoju metu turėjo tik vieno balso persvarą Bendruomenių Rūmuose. Kaip jis dabar ketina įgyvendinti savo ginčytiną liniją „Brexito“ ginče su ES, neaišku. Vis dėlto daugumos praradimas nereiškia, kad jis iš karto turi atsistatydinti.

Bendruomenių Rūmai antradienio popietę susirinko į pirmąjį savo posėdį po vasaros atostogų. Opozicija ir valdančiosios partijos maištininkai mėgins pakeisti vyriausybės „Brexito“ kursą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Teptilomonarchija

Teisingai, princai renkasi iš gatvės žmonas, o ne iš savo kilmingoju. Tai kokia čia monarchija? I muzieju laikas....

gerai

jau ryskeja politscenarijus kur marionetes praranda itaka o monarchija sedi ant/parakostatynes/ kurios dagtis tautos rankose nes jav turi savu problem o europosojuzui bus dzin ju brixkadriliai vedantys i nezinia kuri baigsis kartu su sia Reptyloidmonarchija......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS