B. Pistorius: pasirengimas brigados perkėlimui į Lietuvą vyksta labai gerai | KaunoDiena.lt

B. PISTORIUS: PASIRENGIMAS BRIGADOS PERKĖLIMUI Į LIETUVĄ VYKSTA LABAI GERAI

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius sako, kad pasirengimas planuojamam Bundesvero brigados perkėlimui į Lietuvą „vyksta labai gerai“.

Į balandį planuojamą perkelti pradinę brigados komandą yra gerokai daugiau pretendentų nei numatyta vietų, sakė B. Pistorius trečiadienį lankydamasis 122-ajame šarvuotajame pėstininkų batalione Oberfychtache Bavarijoje, kurį numatyta dislokuoti Lietuvoje.

Jis pareiškė, kad pavasarį bus balsuojama dėl įstatymo, kuris numatys kiek įmanoma patrauklias sąlygas brigados kariams. Įstatymas turėtų įsigalioti metų pabaigoje.

Tikrasis brigados dislokavimas, pasak B. Pistorijaus, prasidės kitais metais, kai tik Lietuvoje bus parengta reikalinga infrastruktūra. Jis turėtų būti baigtas 2027-aisiais.

Galima Ukrainos karo pabaiga šių planų nepakeis, pažymėjo ministras. Viena vertus, pasak jo, šiuo metu niekas nežino, kaip gali atrodyti karo pabaiga. Antra vertus, tai nebūtinai pakeistų grėsmės situaciją. Bent jau dabartinis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „aiškiai pasakė, koks yra jo tikslas“, įspėjo B. Pistorius.

Gairės: Borisas Pistorius, Bundesvero brigada, Lietuva, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS