B. Sandersui demokratų TV debatuose vėl teko atlaikyti kritikos laviną | KaunoDiena.lt

B. SANDERSUI DEMOKRATŲ TV DEBATUOSE VĖL TEKO ATLAIKYTI KRITIKOS LAVINĄ

Kairysis kandidatas į JAV prezidento postą Bernie‘is Sandersas naujuose demokratų TV debatuose vėl sulaukė aštrios kritikos. Buvęs Niujorko meras Michaelis Bloombergas pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nori paremti B. Sandersą pirminiuose rinkimuose, kad galiausiai būtų perrinktas Donaldas Trumpas. Buvęs viceprezidentas Joe Bidenas kaltino B. Sandersą, kad šis, būdamas senatorius, balsavo prieš griežtesnį ginklų įstatymą.

Tai buvo jau dešimtieji demokratų TV debatai. Jie vyko prieš svarbius pirminius rinkimus Pietų Karolinoje. Debatuose Čarlstone dalyvavo septyni iš aštuonių likusių demokratų kandidatų. Kovoje dėl demokratų kandidato nominacijos po pirminių rinkimų trijose valstijoje pirmauja kairysis senatorius B. Andersas.

Nuosaiki senatorė Amy Klobuchar ir buvęs meras Pete‘is Buttgiegas, be to, kritikavo B. Sanderso pasiūlymus dėl įstatymu įtvirtinto sveikatos draudimo visiems piliečiams. Tokie planai esą neįmanomi finansiškai.

Senatorė Elizabeth Warren, kuri kaip ir B. Sandersas, yra kairių pažiūrų, sakė, kad pasisako už „progresyvias idėjas“, kaip ir B. Sandersas. Tačiau ji esą, priešingai nei senatorius, iš esmės įsigilino į tokias temas, kaip griežtesnės taisyklės Volstrytui  ir realistinė sveikatos sistemos reforma.

Kritika B. Sandersui nėra atsitiktinė: „demokratų socialistu“ pasivadinęs senatorius šiuo metu tarp demokratų yra aiškus favoritas. Jis pirmauja ir apklausose šalies mastu.

B. Sandersas kritiką savo atžvilgiu priėmė su ironija: „Aš šįvakar vis išgirstu savo pavardę. Aš klausiu savęs, kodėl“. Kartu jis energingai gynė savo politinius pasiūlymus.

Šeštadienį pirminiai demokratų kandidato rinkimai vyks Pietų Karolinoje. Po to vadinamąjį suerantradienį balsavimas vyks iš karto 14 valstijų. Demokratų kandidatas, kuris bus D. Trumpo varžovas rinkimuose, paaiškės partijos suvažiavime liepą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS