Bahreinas atėmė pilietybę iš garsaus šiitų dvasininko | KaunoDiena.lt

BAHREINAS ATĖMĖ PILIETYBĘ IŠ GARSAUS ŠIITŲ DVASININKO

  • 0

Bahreinas atėmė pilietybę iš vieno garsiausio šiitų dvasininko šioje sunitų valdomoje karalystėje, apkaltinęs jį tarpkonfesinės nesantaikos kurstymu, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Sheikhas Isa Qassimas (Šeichas Isa Kasimas), kuris yra laikomas Bahreino šiitų daugumos dvasiniu lyderiu, yra įtariamas pasinaudojęs savo padėtimi, kad „tarnautų užsienio interesams ir skatintų ... tarpkonfesinį susiskaldymą ir smurtą“, sakoma ministerijos pareiškime, kurį išplatino valstybinė naujienų agentūra BNA.

Sh.I. Qassimas „pasirinko teokratiją ir pabrėžė visišką lojalumą dvasininkijai“, nurodė ministerija, pasak kurios, jis nuolat palaikė ryšį su „organizacijomis ir partijomis, kurios yra šios karalystės priešininkės“.

Kiek anksčiau buvo suspenduotas Bahreino pagrindinis šiitų opozicinis blokas „al Wefaq“, kurio politinis lyderis Sheikhas Ali Salmanas (Šeichas Ali Salmanas) atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę už smurto kurstymą.

Bahreine, kuriame yra dislokuota JAV karinio jūrų laivyno 5-oji flotilė, neramumai tvyro nuo 2011 metų, kai saugumo pajėgos numalšino protestuotojus, reikalavusius įvesti konstitucinę monarchiją ir ministro pirmininko rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS