Balandžio orų išdaigos: sniegas – nauja realybė? | KaunoDiena.lt

BALANDŽIO ORŲ IŠDAIGOS: SNIEGAS – NAUJA REALYBĖ?

  • 5

Lietuvai kitą savaitę sinoptikai prognozuoja šlapdribą, o kai kur ir sniegą, o štai Balkanų gyventojai jau išsitraukė žiemines striukes. Kai kur orai pasikeitė drastiškai – per vieną parą temperatūra nukrito nuo beveik 30-ies laipsnių šilumos iki nulio ir net žemiau. 

Prieš porą dienų, Rumunijoje, Timišoaros mieste, kepino karšta balandžio saulė. Temperatūra buvo pašokusi iki 30-ies laipsnių šilumos, bet ketvirtadienio rytą – lijo. Temperatūra siekė vos penkis laipsnius šilumos.  

„Prieš tai vilkėjau marškinėlius ir trijų ketvirčių kelnes, o dabar apsivilkau storą palaidinę, žiemines kelnes ir striukę“, – teigė praeivė.

Timišoaros valdžia liepė vėl įjungti centrinio šildymo sistemas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Dar įspūdingiau pasikeitė orai Rumunijos kalnuose – viršukalnėse, aukščiau nei pusantro kilometro aukštyje, prieš porą dienų taip pat buvo karšta ir žaliavo žolė, o dabar vėjas pusto sniegą ir yra apie šeši laipsniai šalčio. Rumunų, kaip ir kitų kaimyninių šalių, meteorologai konstatuoja, kad balandžio mėnesio orai visada buvo permainingi, bet šįmet užfiksuota anomali karščio banga.

Šalti ir lietingi orai užfiksuoti visuose Balkanuose – nuo Slovėnijos iki Serbijos bei Rumunijos. Bosnijos Hercegovinos sostinės Sarajevo gyventojai taip pat nustebę. Dairosi į sniegu padengtus kalnus aplink miestą ir nelabai gali patikėti, kad vos prieš kelias dienas lepino vasariškas karštis.  

„Deja, jau pakeičiau vasarines padangas, tai nėra gerai“, – kalbėjo gyventojas. 

Prognozės rodo, kad šalti orai Sarajeve ir kituose vakarų Balkanų miestuose, ypač esančiuose aukščiau kalnuose, išsilaikys iki kitos savaitės ir tik vėliau pradės po truputį šilti. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

XXXX

1962 metais po vėlyvo pavasario sušilo kaip vasarą. Bet tuometės gegužės šventės atnešė nemažą sniego kiekį. Gamta krečia pokštus jau seniai.

šamanizmo akademikams

Keista o kaip atšilimas, pranašaujamas mokslininkais ir platinamas politikais? Matyt moksliniai netiksliai išburė prognozę iš kavos tirsciu. Tokie dabar moksliniai ,kurie prilygsta šamanams ir jų "mokslas" virto i šamanizmą

na

jo o visi saukia visuotinis atsilimas visuotinis atsilimas ir tikrai panasu i atsalima.buvo dvi dienos siltesnes viskas tuo ir uzsibaige.gaila kad vasara bus vesi ir lietinga o taip norisi pasivartyt prie juros.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS