Baltarusijos teismo prašoma likviduoti visuomeninį susivienijimą „Sakyk tiesą“ | KaunoDiena.lt

BALTARUSIJOS TEISMO PRAŠOMA LIKVIDUOTI VISUOMENINĮ SUSIVIENIJIMĄ „SAKYK TIESĄ“

  • 0

Baltarusijos teisingumo ministerija teismui pateikė ieškinį, kuriame prašo likviduoti visuomeninį susivienijimą „Sakyk tiesą“ (balt. Гавары праўду).

Remiantis Aukščiausiojo teismo tvarkaraščiu, teismo posėdis numatytas spalio 5 dieną. Teismo svetainėje nurodoma, kad ieškovas šioje civilinėje byloje yra teisingumo ministerija.

Apie tai, kad teisingumo ministerija pradėjo neplanuotą organizacijos veiklos patikrinimą, buvo pranešta liepos 13 dieną. Po kelių dienų susivienijimo biure buvo atlikta krata.

Nuo liepos 10 dienos Baltarusijoje buvo atliktos kratos virtinės nevyriausybinių ir žiniasklaidos organizacijų biuruose. Tyrimų komiteto teigimu, tokių veiksmų imtasi dėl įtariamų šešėlinių pinigų srautų ir vengimo mokėti mokesčius. Tuo metu buvo blokuota ir seniausia šalies naujienų organizacija „Naša Niva“.

Visuomeninis susivienijimas „Sakyk tiesą“ Baltarusijoje buvo užregistruotas 2017 metų gegužę. Prieš susivienijimo įkūrimą šalyje veikė tokio pat pavadinimo kampanija, pradėta 2010 metų pradžioje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS