Baltieji rūmai: Iranas padeda rengti išpuolius prieš JAV bazes Artimuosiuose Rytuose | KaunoDiena.lt

BALTIEJI RŪMAI: IRANAS PADEDA RENGTI IŠPUOLIUS PRIEŠ JAV BAZES ARTIMUOSIUOSE RYTUOSE

  • 5

Baltieji rūmai pirmadienį apkaltino Iraną aktyviai padedant rengti išpuolius prieš JAV bazes Artimuosiuose Rytuose ir išreiškė susirūpinimą dėl galimo Izraelio ir „Hamas“ kovotojų karo Gazos Ruože eskalavimo.

„Iranas ir toliau remia „Hamas“ ir „Hezbollah“ ir žinome, kad Iranas atidžiai stebi šiuos įvykius, o kai kuriais atvejais aktyviai padeda rengti šiuos išpuolius ir skatina kitus asmenis, kurie gali norėti pasinaudoti konfliktu savo ar Irano labui“, – Baltuosiuose rūmuose sakė JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

„Žinome, kad Iranas siekia išlaikyti tam tikrą neigimo lygį, bet mes neketiname jiems to leisti“, – pridūrė J. Kirby.

Po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolių Jungtinės Valstijos nusiuntė kelis karinius patarėjus į Izraelį, taip pat pranešė Baltieji rūmai.

J. Kirby žurnalistams sakė, kad šie pareigūnai turi patirties „vykdant tokias operacijas, kokias Izraelis vykdo ir gali vykdyti ateityje“, ir buvo atvykę „pasidalyti tam tikromis perspektyvomis“.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Akvaizdu, kad

JAV banditai ir teroristai turi išnikti iš okupuotų valstybių. Okupantai privalo jausti baimę ir neišvengiamą bausmę už nusikaltimus. Pagarba Iranui, daro gerą darbą.

Ot problems

RUSIJA gi neSARMATina JAVutelyna,o jau apsisiko.

A ka te veik

JAVuteliu bimbazes?Gal JAVutelyno interesus gina?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS