Baltieji rūmai: J. Bidenas telefonu pasikalbėjo su Izraelio premjeru | KaunoDiena.lt

BALTIEJI RŪMAI: J. BIDENAS TELEFONU PASIKALBĖJO SU IZRAELIO PREMJERU

  • 8

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ketvirtadienį telefonu pasikalbėjo su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi), pranešė Baltieji rūmai.

Pokalbis įvyko po to, kai J. Bidenas išreiškė pasipiktinimą dėl JAV įsikūrusios labdaros organizacijos „World Central Kitchen“ darbuotojų žūties ir pareiškė, kad Izraelis turi dėti daugiau pastangų, kad apsaugotų pagalbos darbuotojus ir civilius gyventojus.

„Prezidentas Bidenas šiandien kalbėjosi su Izraelio ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu ir aptarė naujausius įvykius Izraelyje ir Gazos Ruože. Netrukus bus paskelbta pokalbio ataskaita“, – teigiama vieno Baltųjų rūmų pareigūno išplatintame pranešime.

Kiek vėliau ketvirtadienį Baltieji rūmai nurodė, kad pokalbio metu J. Bidenas paragino Izraelį imtis konkrečių ir apčiuopiamų priemonių civiliams gyventojams apsaugoti ir humanitarinės pagalbos darbuotojų saugumui užtikrinti.

„Jis aiškiai pasakė, kad JAV politiką Gazos Ruožo atžvilgiu lems mūsų vertinimas, kaip Izraelis nedelsdamas imsis šių veiksmų“, – sakoma Baltųjų rūmų pranešime.

Prezidentas B. Netanyahu pareiškė, kad smūgis humanitarinės pagalbos darbuotojams ir padėtis palestiniečių anklave, kuriam, pasak Jungtinių Tautų, gresia badas, yra nepriimtini.

Pranešime nurodoma, kad J. Bidenas „pabrėžė, kad siekiant stabilizuoti ir pagerinti humanitarinę padėtį bei apsaugoti nekaltus civilius gyventojus būtina nedelsiant nutraukti ugnį, ir paragino ministrą pirmininką įgalioti savo derybininkus nedelsiant sudaryti susitarimą dėl įkaitų grąžinimo namo“.

Karas Gazos Ruože prasidėjo spalio 7 dieną islamistų judėjimo „Hamas“ surengtu išpuoliu, per kurį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąją kampaniją žuvo mažiausiai 33 037 žmonės, daugiausia moterų ir vaikų.

Per išpuolį prieš Izraelį palestiniečių kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų. Izraelio teigimu, Gazos Ruože liko apie 130, iš kurių 34 laikomi žuvusiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jie

vaidina, tai politinis spektaklis leidžiantis žydams žudyti Palestiniečius ir grobti jų teritorijas.

H_M

Tegivoja Islamas! Ateitis priklauso mums! Alachui Aleikum!

Paf

O kas laikė telefoną kai bidenas kalbėjo? Nes neblogas iššūkis išlaikyti ilgai prezidentinį ragelį
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS