Baltieji rūmai tikisi, kad Izraelio ir „Hamas“ derybininkai „užpildys likusias spragas“ | KaunoDiena.lt

BALTIEJI RŪMAI TIKISI, KAD IZRAELIO IR „HAMAS“ DERYBININKAI „UŽPILDYS LIKUSIAS SPRAGAS“

  • 0

Baltieji rūmai antradienį pareiškė tikintys, kad Izraelis ir „Hamas“ derybose dėl paliaubų „užpildys likusias spragas“.

Pasak Baltųjų rūmų, žydų valstybė taip pat pranešė, kad jos karinė operacija Gazos Ruožo pietiniame mieste Rafache buvo ribota.

„Atidžiai įvertinus abiejų pusių pozicijas galima teigti, kad jos turėtų būti pajėgios užpildyti likusias spragas, ir mes padarysime viską, ką galime, kad paremtume šį procesą“, – sakė Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby (Džonas Kerbis).

Pasak J. Kirbio, Izraelio, „Hamas“ tarpininko Kataro ir JAV Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktoriaus Williamo Burnso (Viljamo Bernso) ketinimas dalyvauti derybose Kaire, rodo, kad derybos yra pažengusios į priekį.

„Visi sėda prie derybų stalo, – žurnalistams sakė atstovas spaudai. – Tai nėra nereikšminga.“

Izraelio kolegos mums sakė, kad ši praėjusią naktį įvykdyta operacija buvo ribota ir skirta nutraukti „Hamas“ galimybę kontrabanda gabenti ginklus į Gazos Ruožą.

Paklaustas, kuo šis vertinimas pagrįstas, J. Kirby atsakė, kad „buvo pasiūlyta pakeitimų“ ir „jis grindžiamas mūsų supratimu apie tai, koks yra dabartinis tekstas“.

Jis pridūrė, kad Baltieji rūmai tikisi labai greitai sulaukti naujienų, tačiau prognozuoti, kada derybos gali duoti rezultatų, būtų neišmintinga.

Tuo metu Izraelis kalbėjosi su Vašingtonu apie savo karinę operaciją Gazos Ruožo pietiniame mieste Rafache, po to, kai pasiuntė tankus per sieną ir perėmė pagrindinės sienos perėjos su Egiptu kontrolę.

Kariuomenė įsiveržė į rytinę miesto dalį, kurioje gyvena perkeltieji civiliai, netrukus po to, kai „Hamas“ pareiškė, kad sutinka su pasiūlymu nutraukti ugnį, tačiau Izraelis tokį paskutinės minutės pareiškimą atmetė.

„Izraelio kolegos mums sakė, kad ši praėjusią naktį įvykdyta operacija buvo ribota ir skirta nutraukti „Hamas“ galimybę kontrabanda gabenti ginklus į Gazos Ruožą“, – teigė J. Kirby.

Jis pridūrė, kad Izraelio operacija buvo „ribotos apimties, masto ir trukmės“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS