Baltųjų rūmų ekonomistas: Kinijos koronavirusas pakenks JAV ekonomikai | KaunoDiena.lt

BALTŲJŲ RŪMŲ EKONOMISTAS: KINIJOS KORONAVIRUSAS PAKENKS JAV EKONOMIKAI

  • 1

Kinijos koronaviruso sukelti trikdžiai turės įtakos JAV ekonomikai, tačiau poveikio mastas lieka neaiškus, pirmadienį pareiškė vienas Baltųjų rūmų ekonomistas.

Mirčių skaičiui pasiekus 2,6 tūkst., pareigūnas įspėjo, kad kitos ligos, kaip, pavyzdžiui, gripas, kasmet nusineša daug daugiau gyvybių, nei iki šiol pareikalavo centrinėje Kinijoje pratrūkęs Covid-19 virusas.
 
Atsinaujinus nuogąstavimams dėl viruso plitimo, pirmadienį smarkiai susvyravo pasaulio akcijų rinkos, kadangi Italijoje, Irane ir Pietų Korėjoje padaugėjo užsikrėtimo atvejų.
 
„Manau, kad tikroji grėsmė, akivaizdu, yra koronavirusas. Dar nieko nežinome, bet laikomės laukimo politikos“, – sakė Baltųjų rūmų Ekonomikos tarybos vykdomasis direktorius Tomas Philipsonas.
 
„Tai dar nereiškia, kad Kinijoje veikiančių įmonių uždarymų sukelti ekonominiai padariniai neturės jokios įtakos. Tikrai turės“, – sakė jis Nacionalinės verslo ekonomikos asociacijos konferencijos metu.
 
Kadangi protrūkis nerodo lėtėjimo ženklų, investuotojai vis labiau nerimauja dėl ilgalaikių padarinių pasaulio ekonomikai, tačiau tokie ekonomistai kaip T. Philipsonas teigia, kad poveikį vertinti yra dar per anksti.
 
Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pranešė, kad geriausio scenarijaus atveju Kinijos ekonominis augimas neilgam, bet smarkiai nusmuks, tačiau ilgai netrukus sparčiai atsigaus.
 
Daugybė bendrovių, įskaitant mobiliųjų telefonų „iPhone“ gamintoją „Apple“, įspėjo, kad dėl tiekimo grandinėje kilusių problemų bus neigiamai paveiktos įmonių pajamos.
 
T. Philipsonas sakė, kad JAV ekonomika kol kas išlieka atspari su sveikata susijusių problemų padariniams, kuriuos, pavyzdžiui, galėtų sukelti kasmet nuo gripo mirštantys 40 tūkst. žmonių.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Ir toliau apsimetinėsit kad tai ne jūsų 'akcija'?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS