Belgijos premjeras: COVID-19 pandemija gali trukti dar kelerius metus | KaunoDiena.lt

BELGIJOS PREMJERAS: COVID-19 PANDEMIJA GALI TRUKTI DAR KELERIUS METUS

Belgijos premjeras Alexandre'as De Croo (Aleksandras De Kro) šeštadienį paskelbtame interviu perspėjo susilaikyti nuo pernelyg optimistiškų prognozių dėl COVID-19 pandemijos trukmės.

„Kol kas sunku prognozuoti, tačiau mes, kaip valdžia, turėtume pasiruošti galimybei, kad koronaviruso epidemija gali tęstis dar dvejus ar trejus metus“, – laikraščiui „Le Soir“ sakė premjeras.

Pastarosiomis dienomis Belgijoje intensyvėja koronaviruso protrūkis – daugiausia, kaip manoma, dėl itin užkrečiamos omikron atmainos.

Pasak ekspertų, dabartinės COVID-19 bangos pikas dar toli, o artimiausiomis savaitėmis belgų tikriausiai lauks nauji sergamumo antirekordai. Dėl šios priežasties valdžia tebetaiko griežtus suvaržymus.

A. De Croo pareiškė, kad artimiausiais metais gyventojai turėtų atgauti įprastas laisves, bet neatmetė galimybės, jog tam tikri apribojimai bus taikomi ir toliau.

„Per (pandemijos) bangas įgytos žinios padėjo mums suprasti, kad procesas nėra linijinis, kad egzistuoja sezoniškumo ar (koronaviruso) atmainų atsiradimo veiksniai. Deja, kartais gamta priverčia mus atsitraukti“, – paaiškino premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Biudžetininkas

Kam patogiau tada ir baigs. Aš tai norėčiau nuotolinio jau.

Nebejuokink

Tai juk pasaulinis bankas finansavo pandemija iki 2025metu.. tai pagal plana

Morgana

Jeigu truks tiek laiko reikėtų pradėti gyventi su virusu. Tai reiškia jokių karantinų yra skiepai ir kitos priemonės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS