Besigirdamas okupantų laimėjimais kare V. Putinas apsikvailino | KaunoDiena.lt

BESIGIRDAMAS OKUPANTŲ LAIMĖJIMAIS KARE V. PUTINAS APSIKVAILINO

  • 0

Ukrainos pajėgos kontrpuolimo nestabdo – sraigtasparniai ir naikintuvai skrieja žemai, dengia jūrų pėstininkus, kurie bando išlaisvinti Donecko sritį.  Čia labai dažnai krenta „Grad“ raketos, skelbia LNK.

Įnirtingos kovos tęsiasi ir Volnovakhos sektoriuje, arčiau Zaporižios. „Tai – ne viena dešimtis, ne dvi, ne trys, ne keturios, o šimtai. Jie šaudo atgal – dažniausiai iš reaktyvinės artilerijos – kalbėjo Ukrainos karys „Nikson“.

Išlaisvintų kaimų gatvės – pilnos minų ir rusiško „gėrio“. „Adolfas? Nieko sau! Ir dar jie mus vadina fašistais“, – sakė dar vienas karys.

Vietoj bulvių išaugę tankai. Ukrainos gynybos viceministrė patvirtino – per porą savaičių Ukrainos pajėgos Berdiansko ir Melitopolio kryptimis išvadavo aštuonias gyvenvietes. Tarp jų – ir Pjetichatkus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Buvo išstumti rašistai iš Pjetichatku gyvenvuetės. Jie bėgo mesdami techniką, amuniciją, ginklus“, – pasakojo Ukrainos kariškis.

Okupantai buvo patys paskelbę, kad kaimą prarado, o vėliau paneigė. Panikuoja, bet net rusų propagandinis „Telegram' kanalas pripažino – nuostoliai pragariški. Prie kaimo krito bent 300 rusų karių ir net saviškiai jų neskubėjo gelbėti – paliko žūti.

Ukrainiečiai surengė ir nufilmavo staigią savo karių ataką apkasuose. Spec. pajėgoms iš užnugario patekus į rusų karių apkasus, šie net nespėjo sureaguoti. Nukovė iškart dešimt okupantų.

Maskvos propagandos mašina raportavo savo liaudžiai, kiek ir ko sunaikino Ukrainoje, bet pripažino:

„Pastarosiomis dienomis Ukrainos pajėgos tęsė puolimą Zaporižios, Donecko pietų ir Donecko kryptimis“, – sakė Rusijos gynybos ministerijos atstovas spaudai Igor Konašenkov.

Kremlius toliau laikosi savo versijos, kad pavyko sunaikinti penkias priešlėktuvines sistemas „Patriot“. Bet pats Vladimiras Putinas apsiskaičiavo – juk NATO šalys perdavė Kyjivui vos dvi ir, pasak Volodymyro Zelenskio, jos visos veikia.

„Nesvarbu, kas Rusijoje pasakotų, kaip mūsų „Patriot“ – sunaikinti. Jie vis dar yra čia, jie veikia. Jie visi numušinėja Rusijos raketas ir numušinėja taip veiksmingai kaip tik įmanoma. Nė vienas iš „Patriot“ nebuvo sunaikintas“, – teigė Ukrainos prezidentas.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį ukrainiečiai numušė keturias į Odesą paleistas rusų karių sparnuotąsias raketas „Kalibr“. O dviejuose Rusijos pasienio regionuose vietiniai rusai vėl skundžiasi – jų gyvenvietės gausiai apšaudomos. tenka slėptis rūsiuose. Ypač nukentėjo miestelis, esantis už 15 km nuo sienos su Ukraina. Kai kuriuos automobilius sprogimo banga net apvertė aukštyn ratais. Apgadinti ir daugiabučiai.

Anot Belgorodo srities gubernatoriaus, smūgiai sužeidė septynis žmones, įskaitant vaiką. Ir okupuotame Kryme statytiniai negali jaustis saugūs – Simferopolyje sprogo žinomo kolaboranto automobilis – vadinamojo Zaporižios srities vicepremjero padėjėjo. Jis, sekretorius ir apsaugininkas smarkiai apdegė. Išlėkė dujų įranga, kuri išvakarėse esą tikrinta dirbtuvėse.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos kariai, laimėjimai, Ukrainos kariai, kontrpuolimas, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS