A. Blinkenas abejoja, kad Izraelis pradės Rafos puolimą iki pasitarimo su JAV | KaunoDiena.lt

A. BLINKENAS ABEJOJA, KAD IZRAELIS PRADĖS RAFOS PUOLIMĄ IKI PASITARIMO SU JAV

 JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas antradienį pasakė abejojąs, kad Izraelis pradės Rafos puolimą iki naujo pasitarimo, kitą savaitę įvyksiančio Vašingtone, kuris yra pareiškęs susirūpinimą dėl puolimo šiame sausakimšame Gazos mieste.

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu pirmadienį pranešė, kad jau yra nustatyta sausumos operacijos Rafoje data ir pažadėjo puolimą, kurio tikslas – išnaikinti „Hamas“ pradėti nepaisydamas tarptautinės bendruomenės susirūpinimo dėl šiame mieste besiglaudžiančių 1,5 milijono palestiniečių.

A. Blinkenas sakė, kad Izraelis Jungtinėms Valstijoms nėra nurodęs jokios datos, kada bus pradėta operacija, o kitą savaitę Vašingtone lankysis Izraelio delegacija, kad išgirstų JAV susirūpinimą keliančius klausimus.

„Nemanau, kad iki šio pokalbio bus imtasi kokių nors veiksmų – tiesą sakant, nemanau, kad artimiausioje ateityje apskritai kas nors prasidės“, – kartu su Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretoriumi Davidu Cameronu surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Blinkenas.

Jungtinės Valstijos dar kartą mėgins paaiškinti, kad platesnio masto karinės operacija Rafoje keltų „itin didelę grėsmę į pavojų patekusiems civiliams“, – sakė A. Blinkenas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

BŪTŲ JAU VIRŠ VISKO...

Kaip galima ką nors daryti - nepasitarus ir negavus leidimo iš Amerikos. Kai kas dar ir šiandien abejoja, kad karą Ukrainoje išprovokavo ir finansavo Obama (buvo sukišta 6 milijardai dolerių Ukrainos nacionalistams), o senelis Baidenas tęsia jo pradėtą darbą. Juk ne be reikalo Trumpas eskaluoja, kad jis pabaigs karą Ukrainoje per 24 valandas kai tik taps Prezidentu.

To Ubagynas

Naivuoli!! Amerikai tie 40 mlrd tai kisenpinigiai,jie galetu duoti visko,bet jie zaidzia politinius zaidimus! Juk pasake kazkoks ju kongresmenas ar senatorius,kad sitas karas geriausia investicija!! Kaip griaunama Rusija,bet nezusta nei vienas amerikietis. Google rasite tuos zodzius ir autoriu. Jiems i Ukraina nusispjauti,kaip bego is Afganistano susitare su Talibanu,jau pamirsot? Su Ukraina bus tas pats,jau dabar viska krauna ant ES peciu.

Parsidavus Amerika

Izraeliui tai islikimo karas ir Netanyahu ta supranta ir nei jis nei kitas zydas nekeis Izraelio politikos,bet liberastine galva Blinkenas bando sustabdyti,kad ju mešlo partija neprarastu musulmonu amerikieciu balsu per rinkimus. Kokie jie yra isverstaskuriai šlykstus. Visada atsimenu mociutes pasakojimus,kiek per tokius blinkenus pokaryje zuvo jaunu lietuviu miskuose,nes vis sake per radija,mes ateisime “laikykites “ .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS