A. Blinkenas nusileido Izraelyje įtemptų derybų su B. Netanyahu dėl Gazos Ruožo | KaunoDiena.lt

A. BLINKENAS NUSILEIDO IZRAELYJE ĮTEMPTŲ DERYBŲ SU B. NETANYAHU DĖL GAZOS RUOŽO

  • 2

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį nusileido Tel Avive prieš, tikėtina, įtemptas derybas su ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi) dėl karo Gazos Ruože, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistas.

A. Blinkenas atvyko iš Kairo į paskutinę savo vėliausios kelionės po Vidurinius Rytus stotelę ir turėtų kalbėti Izraelio vyriausybei apie humanitarinės pagalbos paskirstymą palestiniečių teritorijoje.

JAV valstybės sekretorius taip pat turi paraginti Izraelį nepradėti sausumos operacijos Rafoje, kur prieglobstį rado apie 1,5 mln. žmonių.

A. Blinkenas ketvirtadienį buvo pareiškęs, kad Izraelio kariuomenės sausumos puolimas pietiniame Gazos Ruožo Rafos mieste būtų klaida.

Valstybės sekretorius Izraelio planuojamą puolimą pavadino nereikalingu ir pridūrė, kad yra geresnis būdas kovoti su nuolatine islamistų grupuotės „Hamas“ keliama grėsme.

Taip pat ketvirtadienį JAV valstybės sekretorius pareiškė, kad Katare vykstančios derybos dėl paliaubų Gazos Ruože ir įkaitų išlaisvinimo pamažu juda į priekį.

Per karą išprovokavusį beprecedentį „Hamas“ spalio 7-osios išpuolį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausia civilių.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 33 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį, anot „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerijos, apgultame anklave žuvo mažiausiai 31 tūkst. 988 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jo

nužudyta daugiau nei trisdešimt tūkstančių moterų ir vaikų, pasidarbavo žydeliai, iš adolio darbus perėmė.

dušanski pasekėjai

Kokios dar derybos su žudikais?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS