A. Blinkenas pažadėjo JAV paramą, skirtą padėti Ukrainai išgyventi žiemą | KaunoDiena.lt

A. BLINKENAS PAŽADĖJO JAV PARAMĄ, SKIRTĄ PADĖTI UKRAINAI IŠGYVENTI ŽIEMĄ

  • 0

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pirmadienį aukšto rango Ukrainos pareigūnui pažadėjo nuolatinę JAV paramą, įskaitant pagalbą, skirtą padėti ukrainiečiams išgyventi žiemą, kai Rusija gali vėl smogti užpultos šalies infrastruktūrai.

A. Blinkenas, grįžęs iš diplomatinės kelionės po Artimuosius Rytus, susitiko su Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio administracijos vadovu Andrijumi Jermaku Vašingtone. Šią savaitę vyriausiasis JAV diplomatas taip pat dalyvaus San Fransiske vyksiančiame Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo (APEC) aukščiausiojo lygio susitikime.

Nepaisant to, kad pasaulio dėmesys šiuo metu nukrypo į krizę Artimuosiuose Rytuose, JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) pažadėjo ir toliau skirti dešimtis milijardų dolerių (eurų) Ukrainai, kad padėtų jai atremti Rusijos invaziją, tačiau jis susiduria su dalies konkuruojančios Respublikonų partijos narių skepticizmu.

„Visuose pokalbiuose su Ukrainos vyriausybe aiškiai pabrėžiame, kad ir toliau ją palaikysime ir remsime“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris (Metjus Mileris).

A. Blinkenas kalbėjosi su A. Jarmaku apie veiksmus, kurių galime imtis kartu su Ukraina, kad sustiprintume jos infrastruktūrą artėjant žiemai, sakė M. Mileris.

„Žinoma, praėjusią žiemą matėme, kaip Rusija bandė išvesti iš rikiuotės energetikos objektus Ukrainoje. Labai gali būti, kad jie vėl tai darys“, – pridūrė jis.

J. Bidenas siekė sujungti Kongresui pateiktą prašymą skirti 61 mlrd. dolerių  (57,6 mlrd. eurų) Ukrainai ir 14 mlrd. dolerių (13,2 mlrd. eurų) Izraeliui, tačiau respublikonai pritarė tik Izraelio daliai ir susiejo ją su JAV mokesčių surinkimo agentūros biudžeto mažinimu.

A. Jermakas socialiniame tinkle „X“ padėkojo A. Blinkenui už JAV paramą.

Jis taip pat sakė, kad ukrainiečiams patiko A. Blinkeno vaikų Helovino kostiumai. A. Blinkeno sūnus į Baltuosius rūmus atėjo vilkėdamas V. Zelenskio skiriamuoju ženklu tapusią aprangą, o jo dukra buvo su Ukrainos vėliavos spalvų drabužiais.

Gairės: Antony Blinkenas, parama Ukrainai, karas Ukrainoje, padėti išgyventi žiemą, JAV
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS