A. Blinkenas ragina vengti civilių žūčių Gazos Ruože | KaunoDiena.lt

A. BLINKENAS RAGINA VENGTI CIVILIŲ ŽŪČIŲ GAZOS RUOŽE

  • 6

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį paragino Izraelį vengti civilių žūčių Gazos Ruože, sugriežtindamas toną po to, kai parėmė atsakomąsias priemones prieš „Hamas“.

„Raginame izraeliečius imtis visų įmanomų atsargumo priemonių, kad būtų išvengta žalos civiliams gyventojams“, – spaudos konferencijoje Katare sakė A. Blinkenas.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) penktadienį pradėjo kelionę po arabų šalių sostines, siekdamas padidinti spaudimą palestiniečių kovotojų grupuotei „Hamas“, o Izraelis po jų išpuolių ruošiasi tikėtinam masiniam Gazos Ruožo puolimui.

Vašingtonas viešai remia Izraelio atsakomąsias priemones prieš „Hamas“. Penktadienį Izraelis paragino 1,1 mln. žmonių palikti Gazos Ruožo, kuriam taikoma blokada, šiaurę.

Per atsakomuosius Izraelio smūgius Gazos Ruože žuvo daugiau kaip 1,5 tūkst. žmonių. Izraelis nutraukė maisto, vandens ir elektros tiekimą šiam palestiniečių anklavui.

Kataras, į kurį A. Blinkenas vyks iš karto po vizito Jordanijoje, jau seniai palaiko ryšius su „Hamas“ ir yra laikomas tarpininku išlaisvinant įkaitus.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

NIEKŠAI IŠ UŽ ATLANTO

Amerikos pasaulio teroristai "ragina vengti civilinių žūčių" tiekdami ginklus Ukrainai ir Izraeliui...Viena kalba - kitką daro.....

Skaitytoja

Blinkelnis tik ir tesugeba raginti, gryns velnio išpera.

šlamšto ambasadorius iš JAV bando durninti arabus

Turbūt nuvažiavo durnyti arabus , kad jie turi palaikyti ryšius su kitu pasauliu ( Izraelis, kinija ir t.t.)ne tiesiogiai, bet per tarpininkus jankius+ britus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS