A. Blinkenas: Rusija nerodo jokio tikro susidomėjimo užbaigti karą Ukrainoje | KaunoDiena.lt

A. BLINKENAS: RUSIJA NERODO JOKIO TIKRO SUSIDOMĖJIMO UŽBAIGTI KARĄ UKRAINOJE

  • 0

Prezidentui Vladimirui Putinui pareiškus, jog Rusija siekia, kad konfliktas Ukrainoje būtų „greičiau“ užbaigtas, JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ketvirtadienį pabrėžė, kad Rusija nerodo jokio tikro susidomėjimo užbaigti karą Ukrainoje.

JAV valstybės sekretorius pareiškė, jog ketvirtadienį su Didžiojo septyneto (G-7) šalių užsienio reikalų ministrais kalbėjosi apie „teisingos taikos“ idėjas, kurias dieną anksčiau per savo istorinį vizitą į Vašingtoną iškėlė ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Ukrainos lyderio idėjas A. Blinkenas pavadino „gera pradžia“ ir pridūrė, kad bet kokia taika turi būti „teisinga ir ilgalaikė“. Jis taip pat pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos neprimes savo sprendimų Ukrainai.

„Iš esmės dabar Rusija nerodo jokio susidomėjimo prasminga diplomatija, … kuri leistų užbaigti šį karą“, – pareiškė JAV valstybės sekretorius per spaudos konferenciją.

Anot jo, Rusija galėtų nedelsdama užbaigti karą, atitraukusi savo pajėgas, tačiau, „jai to nedarant, turime pamatyti kažkokių prasmingų įrodymų, jog Rusija yra pasirengusi realiai derėtis dėl teisingos ir ilgalaikės taikos“.

V. Putinas, kurio pajėgos į Ukrainą įsiveržė vasario 24-ąją, kiek anksčiau ketvirtadienį pareiškė, jog Rusija siekia, kad konfliktas Ukrainoje būtų greitai užbaigtas, o kovos kuo greičiau pasibaigtų.

„Mūsų tikslas – ... užbaigti šį konfliktą. Siekiame to ir toliau to sieksime ... taigi sieksime užtikrinti, kad visa tai pasibaigtų ir kuo greičiau, tuo geriau“, – pareiškė jis žurnalistams.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Antony Blinkenas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS