Brazilijos sveikatos apsaugai vadovaus kariškis | KaunoDiena.lt

BRAZILIJOS SVEIKATOS APSAUGAI VADOVAUS KARIŠKIS

Brazilijos Jairas Bolsonaro trečiadienį jau trečiu per dabartinę pandemiją šalies sveikatos apsaugos ministru paskyrė armijos generolą be jokios medicininės patirties, kuris pastaruosius keturis mėnesius laikinai ėjo šias pareigas.

J. Bolsonaro, kuris naujojo koronavruso sukeliamą COVID-19 yra pavadinęs „lengvu gripu“, generolui Eduardo Pazuello sveikatos apsaugos ministro pareigas pavedė gegužę, susipykęs su dviem ankstesniais ministrais dėl to, kaip reaguoti į pandemiją.

Ne taip kaip jo pirmtakai gydytojai Luizas Henrique Mandetta ir Nelsonas Teichas, 57 metų E. Pazuello laikėsi J. Bolsonaro pozicijos dėl reakcijos į pandemiją, įskaitant rekomendacijas gydytojams nuo COVID-19 skirti hidroksichlorokvino, nors nėra įrodymų dėl šio prieštaringai vertinamo vaisto veiksmingumo.

„Turėjome mokytis dirbdami, sukti automobilio vairą jam važiuojant. Atsakomybė buvo didžiulė, bet turėjome visišką laisvę įgyvendinti būtinas priemones“, – per prisaikdinimo ceremoniją sostinėje Brazilijoje sakė E. Pazuello.

Ceremonijai vadovavęs J. Bolsonaro demonstravo hidroksichlorokvino dėžutę.

„Tyrimai rodo, kad apie 30 proc. mirties [nuo COVID-19] atvejų būtų galima išvengti, jei anksti būtų skiriamas hidroksichlorokvinas“, – sakė jis, nepateikdamas savo tokio pareiškimo įrodymų. Iš tiesų prezidento teiginys prieštarauja daugelio tyrimų išvadoms.

Prezidentas vėl užsipuolė karantino priemones įvedusius valstijų gubernatorius ir sakė, kad jie „pasidavė žiniasklaidos skleidžiamai panikai“.

212 mln. gyventojų turinti Brazilija pagal mirčių nuo COVID-19 skaičių užima antrą vietą pasaulyje po Jungtinių Valstijų. Šalyje nuo šio susirgimo jau mirė per 134 tūkst. žmonių.

J. Bolsonaro, buvęs armijos kapitonas, į savo 23 narių ministrų kabinetą jau yra paskyręs 11 karininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS