„Brexit“ padidins NATO reikšmę, o ne pablogins Aljanso santykius su Londonu? | KaunoDiena.lt

„BREXIT“ PADIDINS NATO REIKŠMĘ, O NE PABLOGINS ALJANSO SANTYKIUS SU LONDONU?

  • 0

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas mano, kad „Brexit“ padidins NATO reikšmę, o ne pablogins Aljanso santykius su Londonu.

„Brexit“ pakeis Didžiosios Britanijos santykius su Europa, tačiau „Brexit“ nepakeis Didžiosios Britanijos santykių su NATO. Jei jau taip, tai padidins NATO svarbą, nes NATO – tai aikštelė, kurioje susirenka partneriai europiečiai – kai kurie jų yra ES nariai, o kai kurie nėra – ir su jais drauge JAV bei Kanada“, – antradienį žurnalistams sakė J. Stoltenbergas.

Jis taip pat sveikino britų gynybos sekretoriaus Gavino Williamsono (Gevino Viljamsono) išvakarėse pasakytą kalbą ir „aiškų atramos tašką dėl Didžiosios Britanijos įsipareigojimo NATO“.

„Didžioji Britanija yra pavyzdys, nes gynybai skiria daugiau kaip 2 proc. BVP. Britanija skiria aukštųjų technologijų priemonių mūsų kolektyvinei gynybai“, – sakė J. Stoltenbergas.

Pasak jo, Britanija „dalyvauja daugelyje mūsų misijų ir operacijų, dislokavo kovos grupę Estijoje“.

„Nuoširdžiai sveikinu šį tvirtą Britanijos ir gynybos sekretoriaus pareiškimą ir manau, kad rytoj pamatysiu jį per NATO ministrų susitikimą Briuselyje“, – pridūrė Aljanso vadovas.

Diena anksčiau G. Williamsonas sakė, kad NATO būtina būti tvirtai dėl Rusijos nenoro laikytis Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų (INF) sutarties.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS