D. Trumpas Londone susitiko su „Brexit“ šalininkais | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS LONDONE SUSITIKO SU „BREXIT“ ŠALININKAIS

  • 0

Virtinė įtakingų „Brexit“ šalininkų, tarp jų partijos „Brexit“ lyderis Nigelas Farage'as (Naidželas Faradžas), susitiko su Londone viešinčiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu), pranešė televizija „Sky News“.

Po susitikimo su JAV lyderiu N. Farage'as sakė, kad su juo pabendravo gavęs privatų kvietimą. Britų politikas taip pat pažymėjo, jog D. Trumpas yra patenkintas tuo, kaip vyksta jo vizitas Didžiojoje Britanijoje.

„Jis visiškai tiki „Brexit“ ir mano, kad tai teisingas dalykas šaliai“, – interviu radijui LBC sakė N. Farage'as ir pažymėjo, kad D. Trumpas nerimauja dėl ilgos „Brexit“ trukmės.

Be to, „Sky News“ remdamasi šaltiniais pranešė, kad D. Trumpas susitiko su buvusiu konservatorių lyderiu ir „Brexit“ šalininku Iainu Duncanu-Smithu (Ijanu Dankanu-Smitu) ir kitu Britanijso išstojimo iš Europos Sąjungos šalininku, buvusiu aplinkos sekretoriumi Owenu Patersonu (Ouvenu Patersonu). Susitikimai, televizijos duomenimis, įvyko JAV ambasadoriaus Londone rezidencijoje antradienio vakarą.

Kaip pranešė britų žiniasklaida, susitikti su D. Trumpu atsisakė vienas pagrindinių pretendentų į Didžiosios Britanijos ministro pirmininko postą, buvęs užsienio reikalų sekretorius ir buvęs Londono meras Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas).

Tačiau, kaip pranešė laikraštis „The Daily Telegraph“, D. Trumpas ir B. Johnsonas 20 minučių „produktyviai ir draugiškai“ pasikalbėjo telefonu. Laikraštis pažymėjo, kad B. Johnsonas susitikti atsisakė dėl tuo pačiu metu vykusių partijos renginių.

Antradienį spaudos konferencijoje D. Trumpas pranešė, jog pats atsisakė susitikti su opozicinės Leiboristų partijos lyderiu Jeremy Corbynu (Džeremiu Korbinu). JAV prezidentas paaiškino, kad J. Corbynas norėjo susitikti antradienį arba trečiadienį, bet jis atsisakęs, nes laiko J. Corbyną „neigiama jėga“. Leiboristų lyderis palaiko glaudesnius Britanijos santykius su Europos Sąjunga.

Praėjusią savaitę D. Trumpas pareiškė, kad labai gerai vertina B. Johnsoną ir N. Farage'ą.

„Jie mano draugai“, – žurnalistams Vašingtone sakė jis.

Antradienį D. Trumpas pareiškė, kad, jo nuomone, „Brexit“ bus naudingas Britanijai ir kad ši šalis „nusipelno ypatingos vietos“ pasaulyje.

GALERIJA

  • Nigelas Farage'as
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS