Britanijos karalienė pritarė pasiūlymui laikinai suspenduoti parlamento darbą | KaunoDiena.lt

BRITANIJOS KARALIENĖ PRITARĖ PASIŪLYMUI LAIKINAI SUSPENDUOTI PARLAMENTO DARBĄ

  • 4

Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II oficialiai pritarė pasiūlymui laikinai – nuo rugsėjo 9-12 d. d. iki spalio 14 d. – suspenduoti parlamento darbą.

Tai trečiadienį pranešė televizijos kanalas „Sky News“, paskelbdamas Slaptosios tarybos, kuriai priklauso ir monarchės patarėjai, pareiškimą.

Pagal dokumentą, Elžbieta II sutiko, kad būtų padaryta parlamento posėdžių pertrauka, kuri turi prasidėti ne anksčiau kaip rugsėjo 9 d. ir ne vėliau kaip rugsėjo 12 d. ir trukti iki spalio 14 d.

Suspenduoti Bendruomenių Rūmų darbą nuo rugsėjo antrosios savaitės iki spalio 14 d. trečiadienį pasiūlė Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas.

Pasak kanalo šaltinių, parlamento darbo sustabdymas padės premjerui realizuoti jo vidaus politikos darbotvarkę.

Didžiosios Britanijos premjeras B. Johnsonas trečiadienį pareiškė, kad parlamento veiklos įšaldymas bus pratęstas iki spalio 14 d., kai iki „Brexito“ termino bus likusios vos dvi savaitės.

Tradiciškai parlamento darbas būna sustabdytas tol, kol vyksta kasmetiniai pagrindinių trijų partijų suvažiavimai. Paskutinis iš jų – konservatorių suvažiavimas – turėtų pasibaigti spalio 2 d. Šiemet parlamentarai į darbus sugrįš vėliau, nes įšaldymo laikotarpį vyriausybė nori pratęsti iki spalio 14 d.

Tai reiškia, kad parlamentarai vargu ar turės laiko priimti įstatymus, kurie neleistų premjerui spalio 31 d. išvesti šalies iš ES be susitarimo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

hara

Masonai griauna Europa.

Anonimui

O kada Britanija kitokia buvo? Netgi pats fašizmas atsirado ne kur kitur o Anglijoje...

tai

scotlaandjardas dave patarima monarchams bet siuo zingsniu patys sau kasa duobe o si lorda vyti lauk kol neivyko pilietkaras nes sostas griuva.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS