Britų parlamentarai apkaltino Gynybos ministeriją nemokšišku finansiniu planavimu | KaunoDiena.lt

BRITŲ PARLAMENTARAI APKALTINO GYNYBOS MINISTERIJĄ NEMOKŠIŠKU FINANSINIU PLANAVIMU

  • 0

Didžiosios Britanijos Bendruomenių Rūmų  Valstybės išlaidų kontrolės komitetas penktadienį paskelbė ataskaitą, kurioje ekspertai atskleidė Gynybos ministerijos biudžete ne mažiau kaip 7 mlrd. svarų (8 mlrd. eurų) „skylę“, pranešė britų laikraštis „The Guardian“.

Parlamentarai pažymi, kad Gynybos ministerija „nesugeba apskaičiuoti programų kainos pagal ginkluotųjų pajėgų aprūpinimo planą“, todėl faktinis finansavimo deficitas iki 2028 metų gali išaugti iki 14,8 mlrd. svarų (16,9 mlrd. eurų).

Ataskaitoje pažymima, kad Gynybos ministerija reikšmingų biudžeto taupymo rodiklių tikėjosi pasiekti be „patikimo plano“ išlaidoms stebėti.

„Mes vis dar skeptiškai vertiname ministerijos pareiškimus, kad ji netrukus suderins visa, ko reikia, su turimomis lėšomis“, – sakoma ataskaitoje, kurią citavo „The Guardian“.

Gynybos ministerija savo ruožtu išreiškė įsitikinimą, kad ginkluotųjų pajėgų aprūpinimo planą šiais metais pavyks įvykdyti neviršijant skirto biudžeto.

Bendruomenių Rūmų komitetas pareikalavo, kad ministerija pateiktų daugiau informacijos apie riziką, susijusią su dideliais projektais, įskaitant amerikietiškų naikintuvų F-35 ir 31 tipo fregatų pirkimą.

„Blogo finansinio planavimo požiūriu Gynybos ministerija ne pirmą kartą kartoja savo klaidas“, – sakė parlamento komiteto pirmininkė Meg Hillier (Meg Hiljer).

„Ministerija paprasčiausiai negali leisti sau visko, kas, pasak jos, jai būtina, o pareigūnams neleistina ir toliau atidėlioti būtinų sprendimų“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS