Britų premjero rinkimus temdo nesklandumai dėl biuletenių rinkėjams | KaunoDiena.lt

BRITŲ PREMJERO RINKIMUS TEMDO NESKLANDUMAI DĖL BIULETENIŲ RINKĖJAMS

Kai kuriems britų Konservatorių partijos nariams buvo išduoti papildomi partijos pirmininko, tapsiančio Jungtinės Karalystės (JK) premjeru, rinkimų biuleteniai, praneša BBC.

Paskutiniame Konservatorių partijos rinkimų ture biuleteniai buvo išsiųsti visiems 160 tūkst. partijos narių, kurių paprašyta pasirinkti iš Boriso Johnsono ir Jeremy'io Hunto.

Balsavimas baigsis liepos 22 d., o nugalėtojas turėtų būti paskelbta dieną po to.

BBC duomenimis, kai kuriems Konservatorių partijos nariams buvo išduoti du rinkimų biuleteniai. Šaltinio partijos viduje teigimu, iš viso apie 1 000 partijos narių gavo po du biuletenius. Pasak BBC šaltinio, taip nutiko dėl to, kad kai kurie partijos nariai gyvena ir dirbo skirtingose apylinkėse ir yra prisijungę prie dviejų partijos skyrių.

Pati Konservatorių partija tikina, kad daugiau nei vieną kartą balsavę nariai be jokių išlygų bus šalinami iš partijos gretų.

„Ant biuletenio labai aiškiai parašyta, kad gali balsuoti tik vieną kartą ir aš tikiuosi, jog Konservatorių partijos nariai to laikysis“, – BBC radijui sakė britų parlamentaras ir J. Hunto rinkimų kampanijos vadovas Patrickas McLoughlinas.

GALERIJA

  • Britų premjero rinkimus temdo nesklandumai dėl biuletenių rinkėjams
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O jūs žinot

kad tą Borisą vadina siknos kamsčiu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS