Britų žvalgyba: Rusija rado būdą, kaip nusitaikyti į ukrainiečius per „Android“ | KaunoDiena.lt

BRITŲ ŽVALGYBA: RUSIJA RADO BŪDĄ, KAIP NUSITAIKYTI Į UKRAINIEČIUS PER „ANDROID“

  • 0

Rusija rado būdą, kaip nusitaikyti į ukrainiečius per „Android“, nurodoma socialiniame tinkle „X“ pirmadienį paskelbtame britų žvalgybos pranešime.

Jame primenama, kad Nacionalinio kibernetinio saugumo centras (NCSC) rugpjūčio 31 dieną kartu su tarptautiniais partneriais paskelbė ataskaitą apie kenkėjiškos programinės įrangos kampaniją, nukreiptą prieš Ukrainos kariuomenės naudojamus „Android“ mobiliuosius įrenginius.

Šią kenkėjišką programinę įrangą, pavadintą „Infamous Chisel“, naudojo Rusijos kibernetinių grėsmių grupė, žinoma kaip „Sandworm“. NCSC anksčiau siejo „Sandworm“ su  Rusijos generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) pagrindiniu specialiųjų technologijų centru (GTsST).

„Infamous Chisel“ suteikia galimybę nuolat prisijungti prie pažeistų „Android“ įrenginių ir iš jų gauti duomenis. Tai apima ir Ukrainos kariuomenės naudojamas taikinių nustatymo programas.

Labai tikėtina, kad „Infamous Chisel“ buvo naudojama siekiant pavogti slaptą karinę informaciją. Ši veikla rodo, kad Rusija toliau naudoja kibernetinius pajėgumus invazijai į Ukrainą remti, pažymima britų žvalgybos pranešime.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija nusitaiko į ukrainiečius, android, Infamous Chisel
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS