Būdama 116 metų mirė seniausia amerikietė | KaunoDiena.lt

BŪDAMA 116 METŲ MIRĖ SENIAUSIA AMERIKIETĖ

  • 1

Jungtinėse Valstijose mirė seniausia amerikietė – 116 metų Hester Ford, gimusi dar gerokai prieš prasidedant Pirmajam pasauliniam karui – tais metais, kai buvo išrasti ledai vafliniame kūgelyje bei prasidėjo Panamos kanalo statybos darbai.

Apie Šiaurės Karolinos valstijos gyventojos mirtį feisbuke pranešė moters proanūkė Tanisha Myers (Taniša Majers), pridūrusi, kad H. Ford ramiai mirė savo namuose, šeimos apsuptyje.

Vyriausia amerikietė turėjo 288 palikuonis: 12 vaikų, 48 anūkus, 108 proanūkius ir 120 proanūkių.

„Nors ji mirė, jos paliktas paveldas ir prisiminimai apie ją ir toliau gyvuos per mūsų šeimą ir visus, kurie ją pažinojo – ji siekė, kad pasaulis taptų geresne vieta ateinančioms kartoms“, – sakoma pranešime.

Tiksli amerikietės gimimo data nėra žinoma, tačiau Gerontologijos tyrimų grupė (GRG) moterį pripažino vyriausia amerikiete.

H. Ford užaugo kaimo vietovėje Pietų Karolinos valstijoje, kur rinko ir sodino medvilnę bei arė laukus, skelbia transliuotojo CBS filialas Šarlotėje WBTV.

Vėliau moteris ilgus metus dirbo aukle.

H. Ford vyras mirė būdamas 45 metų 1963-iaisiais ir moteris naujos šeimos nesukūrė.

Ji tapo vyriausia gyvenančia amerikiete po to, kai 2019 metais mirė 114 metų Alelia Murphy (Alelija Merfi), praneša GRG.

H. Ford kiekvieną dieną pradėdavo pusryčiais iš puselės banano, tačiau paklausta apie ilgaamžiškumo paslaptį, paprasčiausiai atsakė: „Aš tiesiog gyvenu teisingai, štai ir viskas“.

Nors pranešama, kad H. Ford pastaraisiais metais sirgo demencija, per savo 112-ąjį gimtadienį moteris pacitavo nedidelę Biblijos ištrauką.

Praėjusiais metais Meklenburgo apygardos komisarai rugsėjo 1-ąją paskelbė „Motinos Hester Ford diena“.

„Ji iliustravo ne tik mūsų šeimos pažangą, bet ir reprezentavo mūsų šalies afroamerikiečių rasę ir kultūrą“, – sakoma šeimos pranešime.

„Ji priminė, kiek daug mes pasiekėme kaip žmonės šioje Žemėje“ – pridūrė moters artimieji.

Gerontologijos tyrimų grupės duomenimis, dabar vyriausios gyvenančios amerikietės titulas perėjo 114 metų Thelmai Sutcliffe (Telmai Satklif) iš Omahos, Nebraskos valstijoje.

Manoma, kad vyriausias gyvas žmogus pasaulyje yra 118 metų Japonijos gyventoja Kane Tanaka.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

...darbas -puoshia ir zmogu ir bezdzione ..ji yra negre ir jos laime ,kad pateko I svajoniu valstybe ,,TAI reprodukcine mashina,,koshmaras

SUSIJUSIOS NAUJIENOS