Bulgarijos parlamentas sutiko skirti Ukrainai papildomų ginklų | KaunoDiena.lt

BULGARIJOS PARLAMENTAS SUTIKO SKIRTI UKRAINAI PAPILDOMŲ GINKLŲ

  • 0

Bulgarijos parlamentas trečiadienį pritarė, kad Ukrainai būtų suteikta papildoma karinė pagalba kovoje su Rusijos invazija.

Uždarame posėdyje įstatymų leidėjai 141 balsu prieš 40, trims susilaikius, pritarė tam, kad Kyjivui būtų tiekiamos sugedusios rusiškos oro gynybos sistemos S-300 raketos „žemė-oras“ ir Vidaus reikalų ministerijai nebereikalingi mažo kalibro automatinių ginklų šaudmenys, pranešė valstybinė naujienų agentūra BTA.

Karo analitikai teigė, kad Bulgarijoje šių raketų suremontuoti neįmanoma, tačiau Ukraina turi tam reikiamą įrangą. Pasak jų, ukrainiečiai taip pat galėtų jas panaudoti atsarginėms dalims.

Bulgarų gynybos vadas admirolas Emilis Eftimovas patikino įstatymų leidėjus, kad sprendimas suteikti ginkluotės nepakenks Bulgarijos gynybiniams pajėgumams.

„Neketiname atiduoti (Ukrainai) viso raketų komplekso S-300, kol nerasime kuo jį pakeisti“, – sakė jis.

Balsavimas atspindėjo šioje Balkanų šalyje vyraujančius nesutarimus dėl karinės pagalbos siuntimo Ukrainai. Jis sukėlė Socialistų partijos ir prorusiškų nacionalistų iš Atgimimo partijos, balsavusių prieš pagalbos siuntimą, kritiką.

Bulgarija, kuri 2004 metais įstojo į NATO, vis dar turi sovietinių ginklų atsargų ir daugybę gamyklų, gaminančių jiems skirtą amuniciją.

Gairės: Bulgarija, karas Ukrainoje, parama Ukrainai, ginklai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS