Būna ir taip: prie didžėjaus pulto stojęs kunigas bažnyčioje rengia diskotekas | KaunoDiena.lt

BŪNA IR TAIP: PRIE DIDŽĖJAUS PULTO STOJĘS KUNIGAS BAŽNYČIOJE RENGIA DISKOTEKAS

  • 10

Siekdamas surinkti lėšų parapijai ir pritraukti į bažnyčią daugiau jaunimo kunigas pradėjo rengti diskotekas. Plačiau – LNK reportaže.

Vienai Belgijos bažnyčių pro langus matosi žybsinčios šviesos. Kas gi vyksta viduje? Diskoteka. Prie didžėjaus pulto – kunigas iš Portugalijos.

„Šokių aikštelėje niekas negalvoja apie religiją. Visi – viena šeima. Manau, kad tai gerina bažnyčios įvaizdį. Turime būti pasaulietiški. Niekada nebūčiau net pasvajojęs apie ką nors panašaus“, – sakė kunigas Guilherme Guimaraes Peixoto.

49 metų kunigas prieš septyniolika metų atsitiktinai pradėjo didžėjauti, kad surinktų pinigų vietos bendruomenei. Nuo to laiko elektroninė muzika jį užvaldė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Praėjusią vasarą kunigas Pasaulio jaunimo dienose Lisabonoje grojo prieš 1,5 mln. religingų jaunuolių. Dabar naktis bažnyčioje kiek kuklesnė – tik su 250 tikinčiųjų.

„Šį rytą kunigas sakė, kad labai jaudinasi grodamas bažnyčioje. Belgijoje tai labai unikalu. Ieškome naujų būdų bendrauti su jaunais žmonėmis apie tikėjimą“, – teigė Flandrijos jaunimo pastoracijos atstovė Sofi Van Ussel.

Jaunimas – sužavėtas.

„Tai labai smagu, ypač todėl, kad matėme jį Pasaulio jaunimo dienose“, – kalbėjo jaunuolis.

„Elektroninės muzikos dažnai neišgirsi bažnyčioje. Tai man labai patinka“, – teigė mergina.

„Kunigas nebėra nuobodus žmogus“, – sakė vaikinas.

Nors kunigas susilaukė kritikos iš tikinčiųjų, kurie mano, kad šie du pašaukimai nesuderinami, jis neketina mesti didžėjavimo bažnyčioje. Priešingai, nori groti vis didesnėms tikinčiųjų masėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

buna ir yra taip

o po diskotekos rengia orgijas tai labai universalus kunigas

Kol

nebus viesnamiu - nera ko eiti i ta seniausia pasaulio UAB.

Adomas

Saunoje su dviem šliundrom meldžiasi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS