Būsimoji EK pirmininkė U. von der Leyen: ES nepakeis NATO | KaunoDiena.lt

BŪSIMOJI EK PIRMININKĖ U. VON DER LEYEN: ES NEPAKEIS NATO

  • 2

Būsimoji Europos Komisijos (EK) pirmininkė Ursula von der Leyen pareiškė, kad blokas negali pakeisti NATO kaip Europos saugumo garanto. Taip ji atsakė į neseniai Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono išsakytą kritiką Aljansui.

Prancūzijos prezidento komentaras apie tai, kad NATO ištiko smegenų mirtis, sukėlė didelį nepasitenkinimą Vokietijoje – kanclerė Angela Merkel, nors įprastai yra santūri, šį kartą energingai stojo ginti NATO.

ES pradėjo įvairių iniciatyvų, kuriomis siekiama, kad lėšos gynybai būtų skiriamos nuosekliau ir efektyviau, tačiau buvusi Vokietijos gynybos ministrė U. von der Leyen trečiadienį teigė, jog NATO ir toliau, „be jokios abejonės“, išliks pagrindiniu Europos kolektyvinio saugumo garantu.

„ES niekada nebus karinis aljansas. ES yra visiškai kitokia“, – europarlamentarams patvirtinus naują EK sudėtį sakė U. von der Leyen.

„Matau daugybę sričių, kuriose šaukiamasi ES, o ne NATO“, – pareiškė ji, atkreipusi dėmesį į tai, kad blokas disponuoja „didele instrumentų dėže“ – prekyba, parama plėtrai ir humanitarine pagalba.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Mesti lauk is NATO turkus ir kitus, nuolant begancius putleriui "pasiguosti".

na o kam jankiams reikalinga ES...saugot nuo rusu ???

na jei saugot tuomet jankiai ir diriguos visai politinei ES elitai, ka lieps ta visi tures daryt .... ir jau nebeiseis faru Merkel atsisakinet imt jankiu pagimdytus sirijoj,irake, libijoj ,egipte islamistus teroristus , ir moket 0,7% BVP mokes HANSAS sikna suspaudes visus 3,0 % BVP .. jankiai raketas statys ,erzins rusus ...o kada prasides konfliktas nes muila uz balos ,o ES rusai istaskys kaip sernas bala y visas puses....neliks nei prisiminimo , kad cia kazkada buvo ES.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS