Buvęs Australijos ministras pirmininkas S. Morrisonas traukiasi iš politikos | KaunoDiena.lt

BUVĘS AUSTRALIJOS MINISTRAS PIRMININKAS S. MORRISONAS TRAUKIASI IŠ POLITIKOS

Buvęs Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas antradienį paskelbė besitraukiantis iš politikos ir mėginsiantis sėkmę versle, tuo užbaigdamas savo daug ginčų sukėlusią politiko karjerą.

Ilgametis politikas pranešė kitą mėnesį po 16 metų parlamente paliksiantis Sidnėjaus priemiesčio atstovo postą.

S. Morrisonas pasakė ketinąs „imtis naujų iššūkių pasaulio verslo sektoriuje“.

Konservatorių partijai priklausantis premjeras Australijai vadovavo per šalį 2019–2020 metais niokojusius Juodosios vasaros krūmynų gaisrus bei COVID-19 pandemiją, kurios metu jis uždarė šalies sienas, atitverdamas ją nuo likusio pasaulio.

Būdamas karštas iškastinio kuro pramonės rėmėjas, S. Morrisonas kartą į parlamentą atnešė angliuką, norėdamas parodyti parlamentarams, kad šios juodos degios uolienos nėra ko bijoti.

Neturėdamas jokių įrodymų, jis ne kartą teigė, jog didžiąją dalį miško gaisrų sukelią ne klimato kaita, o padegėjai.

Be to, eidamas premjero pareigas jis pasirodė esąs nemenkas slapukautojas.

S. Morrisonas supykdė Prancūziją, už uždarų durų sutardamas iš JAV ir Didžiosios Britanijos įsigyti branduolinių povandeninių laivų technologiją, aljanso su Vašingtonu vardan staiga nutraukdamas kadaise sudarytą susitarimą su Paryžiumi.

Be to, COVID-19 krizės metu jis slapta save paskyrė į keleto ministrų pareigas, apie tai neinformavęs nei ministrų kabineto, nei atitinkamas pareigas ėjusių asmenų, nei visuomenės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS