Buvęs Bolivijos prezidentas E. Moralesas grįžo į gimtąją šalį | KaunoDiena.lt

BUVĘS BOLIVIJOS PREZIDENTAS E. MORALESAS GRĮŽO Į GIMTĄJĄ ŠALĮ

Buvęs Bolivijos prezidentas Evo Moralesas po vienerių Argentinoje praleistų metų grįžo į tėvynę. Jis pirmadienį pėsčiomis kirto sieną su Bolivija, pranešė agentūros AFP reporteriai.

Pirmasis indėnų kilmės Lotynų Amerikos prezidentas E. Moralesas po ketvirto perrinkimo, kurį lydėjo kaltinimai rezultatų klastojimu, spaudžiamas masinių protestų ir kariuomenės, 2019 metų pabaigoje atsistatydino ir išvyko į Argentiną.

Dabar E. Moralesą iki sienos palydėjo Argentinos vadovas Alberto Fernandezas. Prieš žengdamas pasienio tiltu, E. Moralesas sakė: „Dalis mano širdies lieka Argentinoje“. Jis padėkojo A. Fernandezui, kuris „išgelbėjo jam gyvybę“.

E. Moralesas vyks į tris dienas truksiančią 1 000 km ilgio kelionę į Čimorės miestą, kuris laikomas buvusio prezidento rinkėjų bastionu.

Po savo partiečio Luiso Arcės pergalės Bolivijos prezidento rinkimuose spalio viduryje E. Moralesas paskelbė, kad grįš į tėvynę. Prieš dvi savaites atšaukus arešto orderį dėl terorizmo ir maišto, parvykti jam kliūčių neliko. E. Moraleas valdė Boliviją 13 metų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS