Buvęs JAV generolas ragina Taivaną atsižvelgti į Rusijos karo Ukrainoje pamokas | KaunoDiena.lt

BUVĘS JAV GENEROLAS RAGINA TAIVANĄ ATSIŽVELGTI Į RUSIJOS KARO UKRAINOJE PAMOKAS

  • 0

Į atsargą išėjęs Jungtinių Valstijų generolas trečiadienį paragino Taivaną atsižvelgti į Rusijos karo Ukrainoje pamokas ir sustiprinti bepiločių dronų gynybą, salai susiduriant su didėjančia Kinijos karine grėsme.

Demokratiniam Taivanui nuolat gresia Kinijos, salą laikančios savo teritorijos dalimi, kurią vieną dieną norėtų susigrąžinti, jei prireiktų, jėga, invazija.

Į atsargą išėjęs JAV jūrų pėstininkų generolas leitenantas Stevenas Rudderis (Stivenas Raderis) trečiadienį Taibėjuje dalyvavo Amerikos gynybos rangovų delegacijoje, kuri su Taivano bendrovėmis aptarė karinės įrangos, įskaitant bepiločių orlaivių sistemas (UAS), kūrimą.

Kalbėdamas gynybos pramonės forumo kuluaruose S. Rudderis žurnalistams sakė, kad Taivanas kartu su visu pasauliu, jo teigimu, mokosi iš Rusijos karo Ukrainoje.

„Matėme, kad mažesnės UAS užima labai svarbią vietą, ir matėme, kad antžeminės pajėgos paskirstytomis priemonėmis gali sukurti gynybinės ugnies galios faktorių miesto aplinkoje tokiais būdais, kurių anksčiau nebuvome tyrinėję“, – teigė jis.

Ši technologija „leidžia aprėpti vietoves, kuriose nėra įprastinių pajėgų“.

Nuo praėjusių metų, kai Rusija įsiveržė į šalį, mūšiai miestuose tapo platesnio masto Ukrainos kontrpuolimo dalimi, o tai dar labiau sustiprino baimę, kad Pekinas gali įgyvendinti grasinimus aneksuoti Taivaną.

Praėjusiais metais taivaniečių kariuomenė į savo kasmetines karines pratybas įtraukė mūšius mieste, o rezervistai saugojo apkasus per pratybas, kurių tikslas – užkirsti kelią priešams patekti į sostinę.

Vis daugiau Taivano civilių gyventojų taip pat dalyvauja mūšių mieste seminaruose, kuriuose mokosi kovos įgūdžių.

„Dabartinė geopolitinė padėtis regione paskatino JAV ir Taivano bendradarbiavimą gynybos pramonės srityje“, – forume sakė Taivano nacionalinės dronų pramonės asociacijos vadovas Maxas Lo (Maksas Lo).

Ragindamas JAV parduoti Taivanui daugiau pažangių UAS, M. Lo teigė, kad ši technologija yra „vertinga priemonė, leidžianti rinkti žvalgybinę informaciją, rengti tikslius smūgius ir vykdyti įvairias karines operacijas“ lanksčiai.

Forumas įvyko tą pačią dieną, kai Taibėjus paskelbė, kad Kinijos kariuomenė antrą kartą per savaitę pasiuntė droną apskristi salą – tai nauja stebėjimo taktika, papildanti Pekino beveik kasdien vykdomus karinių lėktuvų skrydžius į Taivano oro gynybos identifikavimo zoną (ADIZ).

Gairės: Taivanas, Kinija, JAV generolas, karas Ukrainoje, Stevenas Rudderis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS