Buvęs JAV prezidento patarėjas: įsiveržimas į Baltijos šalis Maskvai reikštų karą | KaunoDiena.lt

BUVĘS JAV PREZIDENTO PATARĖJAS: ĮSIVERŽIMAS Į BALTIJOS ŠALIS MASKVAI REIKŠTŲ KARĄ

  • 8

Buvęs JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Zbigniewas Brzezinskis  (Zbignevas Bžezinskis) paragino kadenciją baigiančią Baracko Obamos (Barako Obamos) administraciją perspėti Rusiją, kad įsiveržimas į Baltijos šalis Maskvai reikštų karą.

„Per savo paskutiniuosius mėnesius Obamos administracija turėtų privačiai pakartoti Rusijai, kad bet koks įsiveržimas į Baltijos šalis reikštų karą. Tai ne grasinimas, tiesiog faktas“, - socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Z.Brzezinskis.

Susirūpinimas dėl Baltijos šalių saugumo išaugo, kai Rusija 2014 metais aneksavo Rusijos Krymo regioną. Šiemet daug diskusijų sukėlė respublikonų kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo pastabos, kad jis gintų Baltijos šalis tik įsitikinęs, jog Lietuva, Latvija ir Estija vykdo savo įsipareigojimus.

Maskva tikina neturinti jokių ketinimų įsiveržti į kaimynines šalis ir kaltina NATO pajėgų telkimu prie Rusijos sienos.

Z.Brezinskis Šaltojo karo laikais nuo 1977 iki 1981 metų dirbo prezidento Jimmy Carterio  (Džimiui Karterio) administracijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Jo jo daug turėjom ...cha cha anonimai ,janki

1983 birželį atsimenu-Šiauliuos Eglės parduotuvėj,mėsos skyriuj....tik karvių kanopos ir tešmenys....Ot turtingi ! Foto juostelių,centre foto parduotuvėj tik 250 jautrumo,arba šnibždėkis su spekuliante Bronele.Tekdavo iš Jelgavos parsivežti. 1981 tėvai rašė -Jonišky cukraus nėra pirkti.Tarnavau Peterburge.Nueinu į maisto prekes-o ten Panevėpio cukrus.Tik didmiesčiams užtekdavo,kita eidavo į požeminius maisto sandėlius,karinis rezervas.Pitery mus kengūrienos mėsa yra maitine,kareivukams tikdavo-patys r.ubagai neužsiaugindavo pakankamai.

raimis

Mes visko turėjom ypač gaila ,kad negalim per kokius penkis metus susitaupyt žiguliui.labai gaila kad nebeveža į sibirą .norėčiau kad viską atimtų rusai ir už dyką pavežtu į sibirą labai laukiu rusų

...

Viskas priklauso nuo to kas Obamos-Putino slaptuosiuose protokoluose surašyta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS