Buvęs JAV viceprezidentas atsisako paremti D. Trumpo kandidatūrą į prezidentus | KaunoDiena.lt

BUVĘS JAV VICEPREZIDENTAS ATSISAKO PAREMTI D. TRUMPO KANDIDATŪRĄ Į PREZIDENTUS

Buvęs JAV viceprezidentas Mike‘as Pence‘as penktadienį pareiškė neparemsiantis Donaldo Trumpo kandidatūros į prezidento postą, informuoja AFP.

M. Pence‘as buvo viceprezidentas 2017-2021 m., kai D. Trumpas buvo JAV prezidentas.

„Neturėtų stebinti tai, kad aš neremsiu Donaldo Trumpo šiais metais“, – M. Pence‘as pareiškė duodamas interviu „Fox News“.

Nors JAV žiniasklaida tokias naujienas apibūdino kaip stulbinančias, tačiau iš tiesų pasibaigus kadencijai tarp abiejų politikų būta didelių nesutarimų, todėl veikiau stebintų tai, jeigu M. Pence‘as išreikštų paramą D. Trumpui.

Nesutarimai tarp jų kilo po to, kai D. Trumpas bandė spausti M. Pence‘ą, kad šis padėtų jam 2020 m. Joe Bidenui pralaimėtus rinkimus paversti pergale. D. Trumpas nuolat užsipuldavo viceprezidentą socialinėje žiniasklaidoje, nes pastarasis nesutiko įgyvendinti jo planų.

Kai D. Trumpui ir jo sąjungininkams nepavyko pakeisti 2020 m. prezidento rinkimų baigties, jis paragino savo rėmėjus žygiuoti link JAV Kapitolijaus, o pastarieji įsiveržė į pastatą ir kai kurie jų skandavo „pakarti Mike‘ą Pence‘ą“.

M. Pence‘as penktadienį sakė „Fox News“, kad D. Trumpo dabartinė politika kertasi su konservatyvia kryptimi, kuria jų administracija vadovavosi per ketverius metus trukusią kadenciją.

Apie tai 64 metų politikas prakalbo praėjus kelioms dienoms po to, kai D. Trumpas užsitikrino užtektinai delegatų balsų, kad taptų Respublikonų partijos kandidatu ir lapkričio mėnesį prezidento rinkimuose galėtų mesti iššūkį demokratui J. Bidenui.

Vis dėlto M. Pence‘as neparėmė ir jokio kito kandidato bei sakė, kad niekada nebalsuotų už demokratų nominuotą J. Bideną.

M. Pence‘as buvo vienas iš D. Trumpo varžovų respublikonų pirminiuose prezidento rinkimuose, tačiau iš jų pasitraukė 2023 m. spalį, kai apklausos atskleidė, kad jį remia tik vienaženklis procentas rinkėjų.

Kalbėdamas apie 2021 m. sausio 6 d. įvykusį D. Trumpo rėmėjų Kapitolijaus šturmą, M. Pence‘as apibūdino jį beprotišku ir sakė, kad tai sukėlė pavojų jam ir jo šeimai.

D. Trumpas tada reikalavo, kad M. Pence‘as sutrikdytų J. Bideno pergalės prezidento rinkimuose patvirtinimo procedūrą Kongrese. Tačiau jis D. Trumpo įgeidžių nevykdė ir taip užsitraukė užkietėjusių D. Trumpo rėmėjų neapykantą.

Nepaisant to, duodamas interviu „Fox News“ M. Pence‘as gyrė buvusios administracijos ir savo pasiekimus 2017-2021 m. Pasak jo, konservatoriai padarė JAV turtingesne ir saugesne, buvo paskirti konservatyvių pažiūrų teisėjai, o pasaulis tapo taikesnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

šis IDIJOTAS dabar gailisi , jog nusikalstamai

pabezdėjo TRAMPUI po nosimi -- norėtų juos sugauti

tai

eilynis obamparazitas kurio niekas neklaus nes bus supakuotas kartu su su sefu ir visa satanystu saika nes rikymai buvo neteiseti zydbankiu remiami'

Anonimas

Nu ale ir komunistinis fasisto snukis ..... Rudeni per pilietini kara jis bus respublikonu pakartas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS