Buvęs Rusijos vadovas D. Medvedevas žada atsaką į Suomijos narystę NATO | KaunoDiena.lt

BUVĘS RUSIJOS VADOVAS D. MEDVEDEVAS ŽADA ATSAKĄ Į SUOMIJOS NARYSTĘ NATO

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad Švedijos ir Suomijos narystė NATO bus sutikta kariniu atsaku.

Jei dvi šalys priims NATO bazes ir ginklus, „mūsų atsakomieji žingsniai bus simetriški“, – sakė D. Medvedevas, dabartinis Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas, po susitikimo dėl saugumo padėties prie 1 300 kilometrų ilgio sienos su Suomija, pranešė agentūra „Interfax“. 

Šiuo metu Aljanso narės ratifikuoja Švedijos ir Suomijos narystę, kai Maskvai užpuolus Ukrainą abi šalys saugumą nurodė kaip priežastį siekti narystės NATO.

D. Medvedevo nuomone, jų sprendimas įstoti į NATO reiškia, kad saugumo padėtis Baltijos jūros regione pablogės, „nes dabar Baltijos jūroje iš tikrųjų dominuos NATO valstybės“. Jis apkaltino šias dvi valstybes pasiduodant įtakai „iš už vandenyno ir Briuselio“. Pasak jo, dabar Rusijai teks peržiūrėti santykius su šiomis šalimis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

cha cha

patinka ar ne gražuole,bet NATO plečiasi,patys prisišaukėte,okupantai

f

sitai rusijai naglumo niekada netruko pasikele ant duju ir nori visus uzdusinti tai gal jei reiketu bilietukus israsyti norint pravaziuoti ar praplaukti kaip jinai baigia siaures asigali uzkariauti ledynai tirpsta atsiranda laivams keliai aliaskos uzsimane puse Norvegijos karo atveju atsiims afrikoje auksa kasa o kinieciai laukia kol rusija bus sunaikinta tada viska pasiims pati

bet gi

Lietuva iki 1940 metu irgi laikesi neutraliteto ir zinom kaip buvo. Gera laikytis neutraliteto kai kaimynai geri.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS