Malaizijos teismas buvusį premjerą N. Razaką paleido už užstatą | KaunoDiena.lt

MALAIZIJOS TEISMAS BUVUSĮ PREMJERĄ N. RAZAKĄ PALEIDO UŽ UŽSTATĄ

  • 0

Buvusiam Malaizijos ministrui pirmininkui Najibui Razakui trečiadienį buvo pareikšti kaltinimai korupcija už milijonų dolerių valstybės pinigų iššvaistymą. Procesui vadovaujantis teisėjas priėmė sprendimą paleisti jį už 250 tūkst. dolerių (214 tūkst. eurų) užstatą.

Ekspremjero byla perduota Aukštajam teismui, pranešė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas.

Najibas Zarakas buvo areštuotas praėjus beveik dviems mėnesiams po jo koalicijos netikėto pralaimėjimo gegužės 9-ąją vykusiuose rinkimuose.

Šis areštas yra naujausias pribloškiantis tyrėjų žingsnis, rodantis, kad teisinė kilpa aplink Najibą Razaką, jo šeimą ir sąjungininkus versle bei politikoje veržiasi.

Įtarimai didžiule korupcija buvo tarp svarbiausių veiksnių, nulėmusių netikėtą ilgai valdžiusios Najibo Razako koalicijos pralaimėjimą gegužės rinkimuose, po kurių iškilo jo buvusio globėjo Mahathiro Mohamado (Mahatiro Mohamado) vadovaujamas reformų šalininkų aljansas.

Najibas Razakas ir jo aplinkos žmonės buvo kaltinami milijardų dolerių išgrobstymu iš investicinio fondo 1MDB. Pranešama, kad už tuos pinigus buvo perkami įvairiausi dalykai, nuo nekilnojamojo turto Jungtinėse Valstijose iki meno kūrinių.

Najibas Razakas ir 1MDB neigia padarę kokių nors pažeidimų.

Po pralaimėtų rinkimų Najibui Razakui buvo uždrausta išvykti iš šalies, jo atžvilgiu buvo pradėtas korupcijos tyrimas.

Malaizijos teismas buvusį premjerą paleido už užstatą

Teisėjas, vadovaujantis procesui prieš buvusį Malaizijos ministrą pirmininką Najibą Razaką (Nadžibą Razaką), priėmė sprendimą paleisti jį už 250 tūkst. dolerių (214 tūkst. eurų) užstatą, trečiadienį pranešė šalies žiniasklaida.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS