Čekijoje po ilgos pertraukos atsiveria mokyklos ir kai kurios parduotuvės | KaunoDiena.lt

ČEKIJOJE PO ILGOS PERTRAUKOS ATSIVERIA MOKYKLOS IR KAI KURIOS PARDUOTUVĖS

Čekijoje, kuri laikoma viena labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusių pasaulio šalių, pirmadienį po kelių mėnesių pertraukos atsivėrė mokyklos, bibliotekos, zoologijos sodai ir kai kurios parduotuvės, praneša agentūra „Reuters“.

Vidurnaktį šalyje liovėsi galioti šešių mėnesių trukmės nepaprastoji padėtis, taip atšaukti judėjimo ribojimai, įskaitant naktinę komendanto valandą ir nebūtinųjų kelionių tarp rajonų draudimą.

Į ugdymo įstaigas sugrįžo ikimokyklinukai ir 1–5 klasių moksleiviai, tačiau švietimo procesas daugiausia vyks rotacijos principu: vieną savaitę bus mokomasi kontaktiniu, o kitą – nuotoliniu būdu. Moksleiviai privalės dukart per savaitę pasidaryti COVID-19 testus, ėminius imant iš nosies.

Šalies Sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį pranešė apie 976 naujus COVID-19 atvejus – tai žemiausias paros prieaugis nuo rugsėjo. Septynių dienų sergamumas nukrito žemiau 4 tūkst. ribos. Nors tai tebėra aukštas lygis, palyginti su kitomis Europos Sąjungos (ES) šalimis, jis yra smarkiai nukritęs, kai kovo pradžioje siekė 12 tūkst. Tuomet šalyje buvo įvestas griežčiausias įmanomas karantinas.

Praėjusią savaitę vyriausybė paskelbė, kad pasibaigus nepaprastajai padėčiai, patalpose ir lauke galiojantis draudimas susiburti daugiau nei 2 žmonėms bus pakeistas į draudimą viduje susiburti didesnėms nei 10, o lauke – didesnėms nei 20 žmonių grupėms.

10,7 mln. gyventojų turinti Čekija nuo pandemijos pradžios iš viso patvirtino 1,58 mln. COVID-19 atvejų, mirčių nuo šios ligos skaičius artėja prie 28 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS