Ch. Michelis: ES padarys viską, kas įmanoma, kad padėtų Ukrainai laimėti karą | KaunoDiena.lt

CH. MICHELIS: ES PADARYS VISKĄ, KAS ĮMANOMA, KAD PADĖTŲ UKRAINAI LAIMĖTI KARĄ

Europos Sąjungos vadovas Charles‘is Michelis trečiadienį pažadėjo, kad blokas vieningai stovės Maskvos agresijos Ukrainoje akivaizdoje ir padarys viską, ką gali, kad padėtų Kyjivui laimėti karą.

„Jūs nesate vieni. Mes su jumis. Ir padarysime viską, kas įmanoma, kad palaikytume jus ir kad Ukraina laimėtų karą“, – sakė Kyjive viešintis Ch. Michelis per spaudos konferenciją su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Kremliaus tikslas yra sugriauti Ukrainos suverenitetą, taip pat suskaldyti Europos Sąjungą, ir jam nepavyks“, – pridūrė jis. „Net ir sudėtingomis aplinkybėmis įrodėme, jog 27 valstybės narės sistemingai galėjome priimti sprendimus vieningai“, – sakė Ch. Michelis.

Savo ruožtu V. Zelenskis pakartojo, kad narystė ES yra nepaprastai svarbi jo šaliai. „Kalbant apie būsimą mūsų narystę ES, tai yra prioritetas mūsų valstybei, mūsų žmonių stiprybei, tiems, kurie yra pasirengę ginti mūsų žemę nuo rusų įsibrovėlių net ir be ginklų“, – sakė V. Zelenskis.

Ch. Michelis išreiškė paramą Kyjivo lūkesčiams dėl narystės ES. „Ir aš esu įsitikinęs, kad tai, ką jūs šiandien demonstruojate, parodo, jog esate visiškai atsidavęs, – sakė jis. – Žinome, kad jūs kovojate už pagrindinius Europos principus ir vertybes“.

Rusijai intensyvinant savo puolimą Rytų ir Pietų Ukrainoje, Kyjivas prašo Vakarų valstybių daugiau ginklų ir griežtesnių sankcijų Rusijai. „Pagrindinis tikslas – užtikrinti, kad sankcijos būtų skausmingos (Rusijos) režimui, – per spaudos konferenciją sakė Ch. Michelis. – Anksčiau ar vėliau nusitaikysime į naftą ir dujas (...) Labai sunkiai dirbame, kad galėtume priimti sprendimus, kurių reikia (...), kad pasiektume šį bendrą tikslą“.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Kremlius, Rusija, ES, Charlesas Michelis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS