Čilėje vykusiajame gėjų parade raginta leisti tos pačios lyties asmenų santuoką | KaunoDiena.lt

ČILĖJE VYKUSIAJAME GĖJŲ PARADE RAGINTA LEISTI TOS PAČIOS LYTIES ASMENŲ SANTUOKĄ

  • 6

Dešimtys tūkstančių žmonių, šeštadienį dalyvavę Čilės sostinėje surengtame gėjų parade, reikalavo priimti tos pačios lyties santuoką leidžiantį įstatymą, kurį žadėjo prezidentė Michelle Bachelet (Mišelė Bačelet).

Vaivorykštės spalvų vėliavas ir transparantus nešę parado dalyviai šeštadienio vidurdienį susirinko Italijos aikštėje ir pajudėjo pagrindine Santjago gatve – Alamedos prospektu.

„Labai džiaugiamės, kad dalyvavo tiek žmonių, kurių skaičius viršijo mūsų lūkesčius. Nuostabi buvo diena“, - sakė judėjimo už gėjų teises MOVILH lyderis Diego Rios (Rideas Rijosas).

Šio judėjimo duomenimis, parade dalyvavo maždaug 100 tūkst. žmonių.

M.Bachelet yra pažadėjusi antroje šių metų pusėje parlamentui pateikti įstatymo dėl tos pačios lyties asmenų santuokos projektą.

Verta paminėti, kad 2015 metais Čilėje buvo įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė. Tai buvo didžiulis proveržis itin religiškai konservatyvioje šalyje, kur vis dar yra draudžiami abortai, o skyrybos buvo įteisintos tik 2004 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

marozus naikinti

Visus debiliskus marozus reikia paskandinti srutu duobeje arba sudeginti ant lauzo.

Tika

aplamai kam apie juos rašyti. Rašydami apie juos tik jiems padedate. Niekam neįdomu kad jie dirba veikia ar organizuoja. Kaip ir tų paradų, jei normalūs žmonės nei į juos žiūrėti jie jų ir nerengs nes niekas į juos nežiūrės.

Kaunas valdo

Pidarus saudit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS