D. Britanijos premjeras: Iranas atsakingas už atakas prieš Saudo Arabiją | KaunoDiena.lt

D. BRITANIJOS PREMJERAS: IRANAS ATSAKINGAS UŽ ATAKAS PRIEŠ SAUDO ARABIJĄ

Jungtinės Karalystės (JK) ministras pirmininkas Borisas Johnsonas apkaltino Iraną esant atsakingą už rugsėjo 14 d. atakas prieš Saudo Arabijos naftos gavybos ir perdirbimo objektus.

Tai B. Johnsonas sakė reporteriams pakeliui į Niujorką, kur numatytas jo susitikimas su Irano prezidentu. B. Johnsonas turi susitikti su Irano prezidentu Hassanu Rouhaniu Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje (JTGA) Niujorke.

Pasak B. Johnsono, „labai didelė tikimybė“, kad Iranas yra atsakingas už dronų ir raketų atakas prieš du naftos kompleksus Saudo Arabijoje, nors pats Iranas tai neigia.

„Mūsų manymu, labai tikėtina, kad iš tiesų Iranas yra atsakingas už nepilotuojamų orlaivių – dronų ir sparnuotųjų raketų – panaudojimą“, – reporteriams sakė B. Johnsonas.

„Akivaizdu, kad pagrindinė problema yra ta, kaip mes galime suorganizuoti visuotinį atsaką. Kokie tolesni žingsniai?“, – komentavo JK premjeras.

„Dirbsime su mūsų draugais amerikiečiais ir europiečiais, kad parengtume veiksmus, kuriais siekiama sumažinti įtampą Persijos įlankos regione“, – pridūrė B. Johnsonas.

Atsakomybę už atakas prisiėmė Jemeno husių sukilėliai. Iranas neigia bet kokį dalyvavimą atakose, nors JAV ir Saudo Arabija kaltina Iraną. JAV savaitgalį paskelbus apie papildomų pajėgų siuntimą į Saudo Arabiją, Iranas įspėjo esąs pasirengęs bet kokiam scenarijui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Boria vel ,,,novicioko,,,

prisiuoste.......

Juokas

Ot debilas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS