D. Cameronas pasekė A. Merkel pavyzdžiu – nestebės Pergalės dienos parado Maskvoje | KaunoDiena.lt

D. CAMERONAS PASEKĖ A. MERKEL PAVYZDŽIU – NESTEBĖS PERGALĖS DIENOS PARADO MASKVOJE

  • 6

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) nedalyvaus gegužės 9 dieną Pergalės dienos parade Rusijoje, ketvirtadienį pranešė jo atstovė, primindama įtampą dėl prezidento Vladimiro Putino veiksmų Ukrainoje.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel taip pat atsisakė dalyvauti sovietų pajėgų pergalės prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare 70-ųjų metinių minėjime.

„Mes svarstysime mūsų atstovavimą mūsų diskusijų su Rusija, mūsų nerimo dėl jų veiksmų šviesoje“, – sakė Dauning Strito atstovė.

„Nemanau, kad turime planų dėl ministro pirmininko dalyvavimo, bet esu įsitikinusi, kad mes paskirsime, kas atstovaus vyriausybei tinkamu laiku“, – pridūrė ji.

Vakarų šalys smerkia Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją ir kaltina ją prorusiškų separatistų rytinėje Ukrainoje rėmimu ginklais ir kariais.

D.Camerono atstovė leido suprasti, kad Britanijai nebus atstovaujama vyriausybės lygmeniu parade, kuriame Rusija paprastai demonstruoja savo karinę galią.

„Manau, kad mes svarstysime atstovavimo klausimą platesniame dabartinių mūsų santykių su Rusija kontekste. Manau, jeigu pastebėsite, pastaruoju metu nebuvo vizitų vyriausybės lygmeniu“, – kalbėjo ji.

„Manau, kad svarstydami, kas dalyvaus, į tai atsižvelgsime“, – pridūrė atstovė.

Didžiojoje Britanijoje gegužės 7 dieną vyks visuotiniai rinkimai, vadinasi, po jų, gegužės 9 dieną, D.Cameronas gali jau nebebūti šalies premjeras.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Rubliniams komentatoriams

Ko taip gailiai ciepsite?.. Pasimetėte kai šeškai papjovė Jūsų perekšlę: Put- put- put- putkiną.

cha cha cha

Vienu sunsnukiu bus maziau ir oras bus grynesnis be jo.

tam nematau

pries rasydamas negerk nacionalinio lietuviu gerymo-samogono,ponas ubage,protingiau ka nors parasysi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS