D. Kuleba: Rusiją gali sustabdyti ne pagalbos paketai, o suvienytos Ukrainos ir partnerių pastangos | KaunoDiena.lt

D. KULEBA: RUSIJĄ GALI SUSTABDYTI NE PAGALBOS PAKETAI, O SUVIENYTOS UKRAINOS IR PARTNERIŲ PASTANGOS

Papildomos JAV gynybos pagalbos Ukrainai nepakaks Rusijai nugalėti – Vakarai turi suprasti, kad taikos metas Europoje baigėsi ir atėjo laikas kartu su Ukraina suformuoti vieningą frontą, duodamas interviu leidiniui „The Guardian“ pasakė Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Ukrainos diplomatijos vadovas paragino sąjungininkus liautis reikšti užuojautą ukrainiečiams ir dalinti pažadus dėl pagalbos atkuriant šalį ir vietoje to imtis veiksmų užkirsti kelią mirtims ir naikinimui.

D. Kuleba atkreipė dėmesį, kad keletą mėnesių vėluojančios JAV karinės pagalbos nepakaks Rusijai nugalėti. „Pavienis paketas rusų nesustabdys. Rusus sustabdys tik vieningas visos Ukrainos ir visų jos partnerių frontas“, – pasakė jis.

„Kai matau, ką Rusija sugebėjo pasiekti, per dvejus metus kurdama savo gynybos pramonės bazę, ir ką pasiekė Vakarai, imu manyti, kad su Vakarais kažkas negerai, – kalbėjo D. Kuleba. – Vakarai turi suprasti, kad taikos metas Europoje baigėsi.“

Ministro vertinimu, Ukrainos sąjungininkų karinės pramoninės produkcijos gamybos apimtys savo piką pasieks ne anksčiau nei iki 2024 m. pabaigos.

Pranešama, jog prezidentas Volodymyras Zelenskis pasakė, kad dabar viską lems, kaip greitai pavyks įgyvendinti su partneriais sudarytas sutartis dėl ginklų tiekimo Ukrainos kariuomenei.

 

Gairės: Dmytro Kuleba, karas Ukrainoje, Rusija, Vakarai, pagalbos paketai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS