D. Medvedevas: Rusija 2023-aisiais į kariuomenę priėmė per 100 tūkst. žmonių | KaunoDiena.lt

D. MEDVEDEVAS: RUSIJA 2023-AISIAIS Į KARIUOMENĘ PRIĖMĖ PER 100 TŪKST. ŽMONIŲ

  • 0

Maskvai ieškant savanorių savo puolimui Ukrainoje, į Rusijos kariuomenę šiemet įstojo daugiau kaip 100 tūkst. žmonių, penktadienį pareiškė buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas.

Kyjivui rengiantis kontrpuolimui po ne vieną mėnesį trukusios aklavietės Rytų Ukrainos fronte, Maskva pastaraisiais mėnesiais vykdė agresyvią verbavimo į kariuomenę kampaniją.

„Nuo sausio 1-osios iki gegužės 19 dienos į ginkluotųjų pajėgų gretas pagal sutartis ir į savanorių junginius priimta 117 400 žmonių“, – pareiškė D. Medvedevas.

Pasak buvusio Rusijos prezidento, kuris dabar yra Kremliaus Saugumo Tarybos vadovo pavaduotojas, Rusijos pareigūnai ir toliau verbuoja karius pagal sutartis.

Pernai rugsėjį prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė vadinamąją dalinę karinę mobilizaciją – pirmąją Rusijoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Tai sukėlė šoką visoje šalyje ir paskatino dešimtis tūkstančių žmonių bėgti iš Rusijos.

Tad, siekdama išvengti antrosios mobilizacijos bangos, Maskva pasirinko plataus masto reklamos kampaniją, tikėdamasi suvilioti rusus dosniomis finansinėmis išmokomis.

Savo tikslų valdžia neskelbia, tačiau įvairūs skaičiavimai rodo, kad Maskva galbūt mėgina užverbuoti 400 tūkst. savanorių.

Gynybos ministras Sergejus Šoigu gruodį sakė, kad kovinį personalą būtina padidinti iki 1,5 mln. žmonių.

Rusijos valdžia neatskleidžia Ukrainoje patiriamų nuostolių, tačiau gynybos ministerija rugsėjį skelbė, kad Ukrainoje žuvo beveik 6 tūkst. Rusijos karių.

Vakarų vertinimais, žuvo ir buvo sužeista apie 150 tūkst. Rusijos karių ir apie 150 tūkst. Ukrainos karių.

Gairės: Dmitrijus Medvedevas, rusijos kariuomenė, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS