D. Medvedevas: Rusija sieks atkeršyti už Vakarų sankcijas | KaunoDiena.lt

D. MEDVEDEVAS: RUSIJA SIEKS ATKERŠYTI UŽ VAKARŲ SANKCIJAS

  • 0

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, vienas pagrindinių Ukrainos puolimo šalininkų, šeštadienį pareiškė, kad Maskva sieks atkeršyti už plačias Vakarų sankcijas.

Diena anksčiau, Maskvos plataus masto karo Ukrainoje antrųjų metinių išvakarėse, JAV paskelbė naujas sankcijas Rusijai. Jos paskelbtos taip pat siekiant, kad Maskva atsakytų už opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno mirtį kalėjime.

Naujausios sankcijos taikomos 500 subjektų, įskaitant pareigūnus, kreditinių kortelių sistemą „Mir“, kurią Rusija sukūrė siekdama išvengti priklausomybės nuo JAV tinklų, ir stambias įmones.

„Sankcijų priežastis aiški: kuo blogiau Rusijos piliečiams, tuo geriau Vakarų pasauliui“, – socialiniuose tinkluose pareiškė D. Medvedevas.

„Mums visiems tereikia tai prisiminti ir keršyti jiems, kur tik įmanoma. Jie yra mūsų priešai“, – tvirtino jis.

D. Medvedevas paragino rusus „sudaryti (Vakarams) sunkumų ekonomikoje ir kurstyti visuomenės nepasitenkinimą nekompetentinga Vakarų valdžios institucijų politika“.

Jie yra mūsų priešai.

Jis taip pat sakė, kad Rusija turėtų „vykdyti kitą veiklą savo teritorijoje, apie kurią negalima kalbėti viešai“, pridūrė jis, bet nedetalizavo.

Rusija jau seniai kaltinama dezinformacijos kurstymu Vakarų šalyse.

Kremlius ištisus mėnesius rusams aiškina, kad ekonominėmis sankcijomis esą siekiama pakenkti paprastiems piliečiams.

D. Medvedevas 2008–2012 metais Kremliuje buvo pakeitęs Vladimirą Putiną, o jo valdymo laikotarpiu santykiai su Vakarais buvo atšilę.

Nuo tada, kai 2022 metų vasarį V. Putinas pasiuntė karius į Ukrainą, D. Medvedevas socialiniuose tinkluose reguliariai skelbia aršius antivakarietiškus pareiškimus.

Gairės: Dmitrijus Medvedevas, Rusija, sankcijos Rusijai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS