D. Peskovas: Rusijos ir JAV interesai sutampa kovos su terorizmu srityje | KaunoDiena.lt

D. PESKOVAS: RUSIJOS IR JAV INTERESAI SUTAMPA KOVOS SU TERORIZMU SRITYJE

  • 0

Kova su terorizmu yra viena pagrindinių sričių, kuriose Rusijos ir JAV interesai sutampa, bet esama ir sričių, kuriose Maskvos ir Vašingtono požiūriai – visiškai priešingi, trečiadienį pareiškė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Žinoma, esama interesų sutapimo, (ir), žinoma, yra sričių, kuriose mūsų požiūriai yra visiškai priešingi; tai – normali praktika“, – žurnalistams sakė D.Peskovas, komentuodamas ankstesnę dieną JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) paskelbtą kalbą Kongrese.

Į klausimą, kur konkrečiai sutampa Maskvos ir Vašingtono interesai, D.Peskovas atsakė: „Tai atskira, pakankamai plati tema aptarimui... Putinas ir Trumpas kalbėjosi telefonu ... visų pirma apie sąveiką kovos su terorizmu srityje.“

„Vargu ar kas ginčysis ir abejos, kad visos valstybės turi sąveikauti dėl kovos su terorizmu efektyvumo didinimo. Bet kuriuo atveju be dviejų didžiausių šalių, tokių kaip JAV ir Rusija, sąveikos tai išvis neįmanoma“, – pridūrė D.Peskovas.

Jis taip pat neigiamai atsakė į klausimą, ar Kremlius nėra nustebęs, kad D.Trumpas savo kalboje JAV Kongresui nepaminėjo santykių su Rusija.

„JAV prezidentas, savaime suprantama, užsiima Amerikos reikalais, o ... prezidentas Putinas užsiima Rusijos reikalais. Tai visiškai normalu“, – sakė D.Peskovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS