D. Peskovas: V. Putinas pasirengęs išklausyti J. Bideno pasiūlymus dėl Ukrainos | KaunoDiena.lt

D. PESKOVAS: V. PUTINAS PASIRENGĘS IŠKLAUSYTI J. BIDENO PASIŪLYMUS DĖL UKRAINOS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra pasirengęs išklausyti JAV lyderio Joe Bideno (Džo Baideno) pasiūlymus dėl Ukrainos, paskelbė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Anksčiau skelbta, kad antradienį vaizdo ryšiu įvyks V. Putino ir J. Bideno pokalbis.

„Girdėjome JAV prezidento pareiškimus, kad jis šiai vaizdo konferencijai parengė konkrečių pasiūlymų dėl Ukrainos; tikriausiai kalbama apie Ukrainos krizės sureguliavimą“, – Rusijos televizijai „Pervyj kanal“ iš Delio sakė D. Peskovas.

„Tai svarbu. Galvoju, kad prezidentas Putinas labai susidomėjęs išklausys šiuos pasiūlymus ir galėsime suprasti, kokiu mastu jie gali sumažinti įtampą“, – pridūrė jis.

Vis dėlto atstovas pažymėjo, kad proveržio per šias derybas „sunku tikėtis“.

Pasak D. Peskovo, „išsklaidyti įtampą galima tik vienu būdu: supratus, kaip apsisaugoti nuo galimų Kijevo ketinimų jėga išspręsti Donbaso problemą“.

Prieš derybas antradienį Baltieji rūmai pareiškė, kad J. Bidenas pabrėš Vašingtono nuogąstavimus dėl Rusijos karinės veiklos prie sienos su Ukraina.

Rusija visus kaltinimus neigė ir tvirtino esanti susirūpinusi, kad, anot jos, Ukraina mobilizavo pusę savo kariuomenės netoli dviejų rytinių regionų, kontroliuojamų prorusiškų separatistų.

Kijevas ir Vakarų šalys kaltina Maskvą siunčiant į Rytų Ukrainą ginkluotę ir karius, padedančius separatistams, nuo 2014 metų įsitvirtinusiems didelėje teritorijoje, tuojau po Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos.

Šis tebesitęsiantis konfliktas nusinešė daugiau kaip 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Kremliaus atstovas pridūrė, kad V. Putinas ir J. Bidenas kalbėsis saugia ryšio linija, kuri ilgą laiką nebuvo naudojama.

Pasak jo, šios šifruoto ryšio linijos techninės galimybės „leidžia kalbėtis uždariausiomis temomis“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Psichol.

Manau išklausyti yra reikalinga, tačiau būna taip, kad noras kalbėti ,klausyti nėra draugiška išraiška bet kaip sakoma, laikyk priešą arti save ,kad jaustum ką ruošiasi daryti.Taip kad nebijo tas Rusas kapitalizmo supuvusio.Bidenui ne kas su sveikata ,manau nuo skiepų, nes veide matosi skiepų simptomai.Geriau būtų jam išeiti iš poilsį pirmą laiko ,nelaukti prezidento kadencijos pabaigos. Patarimas.

J

Išklausys, bet ką gali pats pasiūlyti, juk sugeba tik žvanginti ginklais. Tokia turtinga šalis gamtiniais ištekliais- geriau rūpintusi žmonių gerove.

kam jūs reikalingi

pasmirdę burliokai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS