D. Trumpas: „Brexit“ lyderis tiktų būti Britanijos ambasadoriumi JAV | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS: „BREXIT“ LYDERIS TIKTŲ BŪTI BRITANIJOS AMBASADORIUMI JAV

  • 0

Didžioji Britanija antradienį atmetė galimybę keisti savo ambasadorių Vašingtone, išrinktajam JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) tviteryje paskelbus, kad Britanijos pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES) remiantis Nigelas Farage'as (Naidželas Faražas) „puikiai atliktų darbą“.

„Daug žmonių norėtų pamatyti @Nigel_Farage'ą kaip ambasadorių, atstovaujantį Didžiajai Britanijai Jungtinėse Valstijose, – parašė D. Trumpas savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“. – Jis puikiai atliktų darbą“.

Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) lyderio pareigas einantis N. Farage'as, kuris vadovavo Britanijos pasitraukimo iš ES kampanijai, neseniai buvo susitikęs su D. Trumpu „Trump Tower“ dangoraižyje Niujorke.

Šis britų politikas, kuris ne kartą nesėkmingai bandė laimėti rinkimus į parlamentą, dešinės pakraipos svetainėje „Breitbart“ paskelbė, kad jam D. Trumpo pasiūlymas buvo netikėtas kaip „žaibas iš giedro dangaus“ ir jis darys viską, kad „pasitarnautų savo šalies nacionaliniams interesams“.

„Aš vis dar negaliu patikėti, kad jis tai padarė“, – pridūrė N.Farage'as.

Tačiau Dauningo gatvė ir užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) antradienį pabrėžė, kad ambasadoriaus vieta Vašingtone yra užimta.

„Pirmiausia mes turime įvertinti, kad ambasadorius Vašingtone dirba labai gerai“, – sakė B. Johnsonas parlamente.

Buvęs Jungtinės Karalystės patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kimas Darrochas šį postą užėmė tik praėjusį sausį.

Pasak Richardo Whitmano (Ričardo Vitmano), Karališkojo tarptautinių reikalų instituto „Chatham House“ eksperto, D. Trumpo pasiūlymas „išryškina sutrikdytus transatlantinius santykius“.

Britanija tikisi „formuoti“ Trumpo politiką

Per Jungtines Valstijas suskaldžiusią prezidento rinkimų kampaniją D. Trumpas ne kartą lygino savo siekį tapti JAV vadovu su „Brexit“ referendumu, kuriame dauguma britų pasisakė už pasitraukimą iš ES.

D. Trumpo žinutė tviteryje yra gana keista, kadangi ambasadorius skiria vyriausybės, kurioms jie atstovauja, o ne administracijos, kuriose jie dirba.

Didžioji Britanija yra linkusi pagerinti santykius su D. Trumpu po daugybės britų aukšto rango pareigūnų jam išsakytos kritikos rinkiminės kampanijos metu.

„Turėjau labai gerą pokalbį su išrinktuoju viceprezidentu Mike'u Pence'u (Maiku Pensu) ir mes turime vienodą požiūrį į labai daug dalykų“, – antradienį pareiškė B. Johnsonas.

Vyriausybė tikisi „formuoti ir daryti įtaką“ D. Trumpo bendros gynybos ir laisvos prekybos politikai, pabrėždama NATO svarbą, pridūrė jis

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS