D. Trumpas nuo 1985 iki 1994 metų prarado daugiau kaip milijardą dolerių | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS NUO 1985 IKI 1994 METŲ PRARADO DAUGIAU KAIP MILIJARDĄ DOLERIŲ

  • 1

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kompanijos nuo 1985 iki 1994 metų prarado daugiau kaip 1 mlrd. dolerių, antradienį pranešė  laikraštis „The New York Times“, remdamasis gauta informacija apie mokesčius.

Laikraštis nurodė gavęs oficialių JAV mokesčių tarnybos (IRS) nuorašų spausdintą medžiagą, įskaitant skaičius iš D. Trumpo federalinės mokesčių anketos.

D. Trumpas pranešė, kad jo verslas 1985 metais patyrė 46,1 mln. dolerių (41,2 mln. eurų) nuostolių, o bendrai per 10 metų – 1,17 mlrd. dolerių (1 mlrd. eurų) nuostolių, rašoma straipsnyje.

Palyginęs D. Trumpo informaciją su kitų „dideles pajamas gaunančių“ mokesčių mokėtojų informacija, „The New York Times“ priėjo prie išvados, kad D. Trumpas „tikriausiai prarado daugiau pinigų nei beveik visi kiti individualūs Amerikos mokesčių mokėtojai“. Dėl verslo nuostolių būsimasis JAV prezidentas aštuonerius iš minėtų 10 metų nemokėjo pajamų mokesčio, nurodė laikraštis.

Atstovų Rūmų biudžeto reikalų komitetas paprašė IRS pateikti D. Trumpo asmenines ir verslo deklaracijas už 2013–2018 metus. Iždo departamento vadovas Stevenas Mnuchinas (Stivenas Mnušinas) pirmadienį atsisakė tai padaryti, nurodydamas, kad komiteto prašymui „trūksta teisėto įstatyminio tikslo“.

S. Mnuchino žingsnis, kurio buvo tikimasi, tikriausiai duos pradžią teisinei kovai. Pagrindinės demokratų galimybės yra iškviesti IRS dėl deklaracijų arba iškelti bylą.

D. Trumpas yra pirmasis prezidentas po Richardą Nixoną (Ričardą Niksoną) iš posto nuvertusio „Watergate“ skandalo, atsisakęs paviešinti savo mokesčių deklaracijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Absurdas kažkoks-

jis neprarado, o NEUŽDIRBO!!! Uzknisa idiotai, priskaičiuoja į priekį ir paskui rekia- praradom... ir tas puskvailis trumpas toks pats, be to dar ir sukčius. Vis giriasi kaip sugeba išvengti mokėti mokesčius ir visi asilai jam už tai katučių ploja. Damn IDIOTAS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS