D. Trumpas pareiškė remiantis naująjį respublikonų kandidatą į Atstovų Rūmų pirmininkus | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS PAREIŠKĖ REMIANTIS NAUJĄJĮ RESPUBLIKONŲ KANDIDATĄ Į ATSTOVŲ RŪMŲ PIRMININKUS

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė remiantis naująjį respublikonų kandidatą į Atstovų Rūmų pirmininkus. Mike‘as Johnsonas būtų „fantastiškas“ pirmininkas, sakė D. Trumpas trečiadienį Niujorke.

Čia D. Trumpas yra teisiamas civilinėje byloje dėl sukčiavimo.

M. Johnsonas yra protingas ir nuostabus kongresmenas, kurį visi priima, sakė D. Trumpas apie savo partietį. Balsavimas dėl M. Johnsono kandidatūros turėtų vykti dar trečiadienį.

Respublikonas M. Johnsonas antradienio vakarą už uždarų durų savo frakcijos buvo išrinktas naujuoju kandidatu į šį svarbų postą. Tačiau nominacija automatiškai nereiškia, kad jis per oficialius rinkimus gaus ir reikalingą daugumą. Teisininkas ir buvęs radijo laidų vedėjas iš Luizianos valstijos yra jau ketvirtas kandidatas į Atstovų Rūmų pirmininko pareigas nuo tada, kai spalį per istorinį balsavimą posto neteko respublikonas Kevinas McCarthy‘is.

Kad būtų išrinktas į trečią aukščiausią JAV postą po prezidento ir viceprezidento, kandidatas turi surinkti absoliučią posėdyje dalyvaujančių parlamentarų daugumą. Kadangi respublikonai turi tik nedidelę persvarą – 221 mandatų, kandidatas gali sau leisti tik keletą nepritariančiųjų savo gretose. JAV prezidento Joe Bideno demokratų balsų M. Johnsonas  tikėtis negali.

M. Johnsonas po savo nominavo naktį į trečiadienį pareiškė esąs „labai įsitikinęs“, kad surinks reikiamą skaičių balsų. „Mes esame vieningi, – teigė jis. – Matysite, kad ši frakcija dirbs kaip gerai sutepta mašina. Tai mes skolingi amerikiečiams“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS