D. Trumpas: po atakų Saudo Arabijoje JAV padės sąjungininkams apsirūpinti nafta | KaunoDiena.lt

D. TRUMPAS: PO ATAKŲ SAUDO ARABIJOJE JAV PADĖS SĄJUNGININKAMS APSIRŪPINTI NAFTA

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pažadėjo padėti šalies sąjungininkams apsirūpinti nafta po atakų prieš Saudo Arabijos naftos pramonės infrastruktūrą, dėl kurių Vašingtonas apkaltino Iraną.

„Vertinant bendrai, esame energijos eksportuotojai, o dabar – pirmaujantys energijos gamintojai pasaulyje“, – sakoma D. Trumpo „Twitter“ žinutėje.

„Mums nereikia Vidurio Rytų naftos ir dujų, be to, iš tiesų turime labai mažai tanklaivių, bet padėsime savo sąjungininkams“, – pridūrė jis.

D. Trumpas šiuos komentarus paskelbė po praeitą savaitgalį surengtų dronų atakų prieš du didelius naftos kompleksus Saudo Arabijoje, dėl kurių šalies naftos eksporto pajėgumai sumažėjo beveik perpus. Dėl šios priežasties Rijadas ir JAV paskelbė, kad jiems gali prireikti pasinaudoti savo strateginėmis atsargomis.

Atsakomybę už šiuos smūgius prisiėmė Jemene veikiantys Teherano remiami husių sukilėliai, su kuriais kovoja Saudo Arabijos vadovaujama koalicija.

Sekmadienį D. Trumpas perspėjo, kad Jungtinės Valstijos yra „kovinėje parengtyje“ ir pasiruošusios atsakyti į šeštadienio atakas.

Tai buvo pirmasis kartas, kai prezidentas paminėjo galimą Amerikos karinį atsaką į bepiločių skraidyklių smūgius.

Kaip nurodo JAV Energetikos informacijos administracija, Jungtinės Valstijos 2018 metais pirmavo pasaulyje pagal naftos gavybą: šalyje per dieną išgaunamos naftos ir pagaminamų naftos produktų bendras kiekis siekė 18 mln. barelių.

Saudo Arabija buvo didžiausia naftos eksportuotoja, bet varžosi su Rusija dėl antrosios vietos pagal naftos produktų gamybos apimtis.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

dviems žemiau-

jums teisybe subines bado:) apie kokia cia teisybe rašinėjat? kacapai prifarširuoti fasisto putino propagandos. Idiotais gimęs, tokiais ir liksit rusofasistines bezdziones

...

Vai kaip jankių klapčiukams teisybė nepatinka... nors ji ir akis bado.

klausimas

Koks čia snarglėtas durnelis vis kacapuojasi ? Jei laiku pradėtų gydytis- gal dar padėtų ? Būna juk medicinoje stebuklų..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS